Kalın İnce İnşaat Demir Ton Fiyatları! Kur Etkisi, Savaş Gerilimi Ankara İzmir İstanbul İl İl Son Tablo

Günlük inşaat demiri fiyatları yükseldi mi? Kalın ve ince 8 mm, 10 mm, 12 - 16 mm inşaat demiri fiyat listesi Ankara, İstanbul, İzmir ile diğer şehirler için ayrı ayrı fiyat tablosu yenilendi.

Emlak sektörünün can damarı olan yeni konut projelerinde en önemli sorun maliyet artışları. İnşaat sektöründe gün günü tutmazken birçok kalemde rakamlar günlük değişiyor. İnşaat sektörün dolar kuru ile içerisinde düştüğü zor durum son haftalarda da Rusya Ukrayna savaş ihtimaliyle daha da hissedilir hale geldi.

İNŞAAT DEMİRİ GÜNLÜK TON FİYATLARI TABLOSU

İnşaat demirinde dolar kurunun etkileri halen devam ediyor. Kur sabitlenmiş olsa bile yaşanan değişimler inşaat demirinde fiyatların artmasına neden oluyor. Ton fiyatları son güncellemelerden sonra birçok şehirde 12 bin TL bandının üzerinde yer alıyor.

Sektörün bel kemiği konumunda bulunan ve en önemli maliyet kalemlerinin ilk sırasında yer alan inşaat demirinde rakamlar küresel piyasalarda da artmış durumda. Ocak ayı içerisinde 700 dolar bandında bulunan bir ton inşaat demiri, Şubat ayının son 10 gününde 760 dolar bandı seviyesinde yer alıyor.

İL İL DEMİR TON FİYATLARI ANKARA, KARABÜK, İSTANBUL, İSKENDERUN

Şubat ayının son 10 günlük sürecine girilen bu günlerde küresel piyasalarda ortalama 750 Dolar + KDV şeklinde olan fiyatlar yurtiçinde aşağıda yer alan seviyelerde bulunuyor.

İnce inşaat demiri fiyatı 12.200 TL olan Ankara'da, kalın inşaat demiri ton fiyatı 11.900 TL

İnce inşaat demiri fiyatı 12.270 TL olan İstanbul'da, kalın inşaat demiri ton fiyatı 12.070 TL

İnce inşaat demiri fiyatı 12.100 TL olan Karabük'te, kalın inşaat demiri ton fiyatı 11.800 TL

İnce inşaat demiri fiyatı 12.100 TL olan İskenderun'da, kalın inşaat demiri ton fiyatı 11.850 TL

İnce inşaat demiri fiyatı 12.050 TL olan İzmir'de, kalın inşaat demiri ton fiyatı 11.800 TL

İnce inşaat demiri fiyatı 12.070 TL olan Samsun'da, kalın inşaat demiri ton fiyatı 11.950 TL

TÜRKİYE'DE İNŞAAT DEMİRİ PİYASASINDA SON DURUM EMLAK365 ANALİZİ

İnşaat Demiri fiyatları yurt içi piyasalarda 740 dolar ile 760 dolar artı KDV olacak şekilde alınıyor. Bahar aylarının yaklaşması ve gayrimenkul sektöründe beklenen hareketlilik nedeniyle demire talep artarken piyasada halen istenilen canlılık yakalanmış durumda değil. Bu hareketliliğin önündeki engel ise hava şartları olarak gösteriliyor. Tüm bu etrmenlere rağmen demir sektöründen gelen açıklamalar piyasaların canlı olduğu yönünde.

Emlak Haberleri Haberleri