Hem kullanımının son derece kolay olması hem de çevreye zarar vermemesi nedeni ile Türkiye'de doğalgaz kullanım oranları her geçen gün artmayı sürdürmektedir. Doğalgazla ısınan evlerde yaşanan en büyük sorunlardan biride peteklerin temizliğidir. Sürekli olarak kire ve toza maruz kalan kalorifer peteklerinin duvara sabit olması temizliklerini zorlaştırmaktadır. Peki, kalorifer peteği nasıl temizlenir?
Kalorifer Peteğini Nasıl Temizlerim?
Aşağıdaki resimde göreceğiniz aletten alarak kalorifer peteklerini çok kolay bir şekilde temizleyebilirsiniz. Kalorifer peteğinin üst kısmında yer alan delikli olan alanı tutan vidaları bir tornavida yardımı ile açarak bu üst paneli kaldırdıktan sonra temizliği yapabilirsiniz.
Kalorifer Peteği Nasıl Yıkanır?
Kalorifer peteklerini yıkamak isteyen kişilerin kullanabilecekleri en pratik yöntem kesinlikle bu petekleri sökerek banyoda yıkamaktır. Ancak bunun için teknik bilgiye sahip olmanız gerekir ki bu konuda bilgi sahibi değilseniz kesinlikle petekleri yerinden sökmemeniz gerekir. Bu durumda petek yıkama işlemi için peteğin altına büyük bir leğen koyarak ya da böyle bir boşluk yoksa altına büyük havlular koyarak yukarıdan su dökme yöntemini kullanabilirsiniz. Bu yöntem biraz yorucu olsa da yine de elde edeceğiniz sonuç sizi mutlu edecektir.
Buharlı Yıkama Makineleri Kullanabilirsiniz
Son dönemin en popüler temizlik ürünlerinden biri olan buharlı temizlik makineleri petek temizliği içinde oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Petekleri temizlemenin yanı sıra banyoda duşakabin temizliği, fırın temizliği, aspiratör temizliği hatta cam silmek için bile kullanılan buharlı temizlik cihazları evinizde işlerinizi büyük oranda kolaylaştıracaktır.
Kalorifer Peteği Isınmıyor Diyorsanız...
Kaloriferin dış yüzeyi kadar içi de sürekli olarak akan su nedeni ile kire maruz kalabilmektedir. Bu nedenle özel maddeler ve cihazlar kullanılarak kalorifer peteklerinin arada sırada temizlenmesi önerilmektedir. Özellikle de son yıllarda oldukça yaygınlaşan bu hizmet bazı tartışmaları da beraberinde getirmektedir.
Bazı tesisatçılar temizlik esnasında kullanılan kimyasal maddelerin peteklere zarar verdiğini ve uzun vadede tesisata da zarar vereceğini iddia ederken bu yöntemi kesinlikle önermemektedir. Bazı tesisatçılar ise kalorifer peteğinin ısınmaması sorununun bundan kaynaklandığını belirterek her yıl düzenli olarak bu kalorifer peteğini yıkama işleminin yapılmasını önermektedir. Kaynak: emlak365.com