Kamu Bankalarının 1 Sene Ertelemeli 0.64 Konut Kredisi Kampanyası İnşaat ve Gayrimenkul Sektörüne Can Suyu Oldu!

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ötelemeli konut kredisi kampanyası konutta talep patlaması yaşanmasın neden oldu.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan 1 sene ötelemeli konut kredisi kampanyası konutta talep patlaması yaşanmasın neden oldu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından duyurulan kampanya ile 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile devlet bankaları konut kredisi, ihtiyaç kredisi, taşıt kredisi ve tatil kredisi olmak üzere dörtlü kredi paketini devreye almıştı. Konut satışları kredi kampanyası sonrasında rekor artış yaşarken indirim inşaat ve gayrimenkul sektörüne can suyu oldu. Detaylar haberimizde..

Korana virüs salgını sonrasında ekonomide normalleşme süreci kamu bankaları tarafından başlatılan dörtlü kredi destek paketi sayesinde çok iyi başladı.



Özellikle de konut ve araç satış rakamları rekor oranda yükselirken 1 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası ev satışlarında rekor artışa neden oldu.



KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI DÜŞTÜ, VATANDAŞ EV SAHİBİ OLMAK İÇİN BANKAYA KOŞTU!



1 Haziran 2020 tarihi itibari ile başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası ile konut satışları şahlandı.



Pandemi döneminde sert düşen büyük oranda gerileyen konut satış rakamları Mart ayında büyük yara almış, Nisan ayında durma noktasına gelmiş, Mayıs ayında ise toparlanma sinyalleri vermişti. Korana virüs salgını sonrası Haziran ayı itibari ile başlayan yeni normale geçiş döneminde kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası rekor ilgi ile konut sektörüne can suyu oldu.



İPOTEKLİ KONUT SATIŞ RAKAMLARI REKOR KIRACAK!



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü üzerinden açıklanan ilk verilere göre 1 - 27 Haziran tarihleri arasında Türkiye genelinde 93 bin 704 ipotekli konut satışı gerçekleşti.



En çok konut satışı yapılan ilimiz yine her zaman olduğu gibi İstanbul olurken konut satışlarının yanı sıra arsa, işyeri, tarla ve arsa satış rakamlarında da belirgin artış yaşandı. 1-27 Haziran 2020 tarihleri arasında 284 bin 487 satış işlemi tapu kayıtlarına geçerek rekor oranda artış yaşanmış oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri