Kamu Lojman Satışı Yeniden Başladı! 70 Bin Liraya Lojmanlarda Konut Sahibi Olabilirsiniz!

Kamu lojman satışları yapılan normalleşme adımları sonrasında yeniden başlıyor. Yıl sonuna kadar 8 bin 500 adet konutun satışa çıkarılması beklenirken açık artırma yöntemi ile yapılacak satışlarda 70 bin liradan fiyatlar açılacak.

Kamu lojman satışları yapılan normalleşme adımları sonrasında yeniden başlıyor. Yıl sonuna kadar 8 bin 500 adet konutun satışa çıkarılması beklenirken açık artırma yöntemi ile yapılacak satışlarda 70 bin liradan fiyatlar açılacak.

Kamu bankaları tarafından konut kredilerinde gerçekleşen görülmemiş indirimler son derece dikkat çekmişti. Bu süreçte tarihin en düşük seviyesi olan yüzde 0,64 seviyelerine kadar geriledi. Bunun ardından pek çok kişi konut satın alma hayallerini gerçekleştirmek için bir adım attı ve bunun ardından bankalara başvurularda bulundular.



Faiz oranlarının düşmesi kredi başvurularında da ciddi bir yoğunluğun yaşanmasına neden oldu. Emlakçılar ve sektör temsilcileri tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında Haziran ayının sonunda konut satışlarında rekor kırılması bekleniyor.



Kamu Lojmanlarının Satışı Yeniden Başladı!



Yapılan incelemelerde ülke genelinde kamuya ait olan toplam 250 bin lojmanın olduğu belirlendi. Bu konutlar ve lojmanlar genel olarak savunma, güvenlik ve adalet hizmetleri için kullanılıyordu.



Bu yıl içerisinde planlananlara göre Ankara, İstanbul, Mersin, Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bolu, Muğla ve Antalya’da ekspertiz işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni konut satışları gerçekleştirilecek. Ocak ayından bu yana satışı gerçekleşen kamu lojmanlarının bin 600’den fazla olduğu belirlendi.



Yapılan satışlar sonrasında hazineye verilen katkı 418 milyon lira olarak açıklandı. Şimdilerde 8bin 500 adet lojmanın daha ihale ile satışa çıkması bekleniyor. Yeni satışların gerçekleştirilmesinin ardından devletin kasasına bu sefer 1.5 milyar lira gibi bir rakamın ulaşması bekleniyor.



70 Bin Liradan Başlayan Fiyatlar Söz Konusu!



Normalleşme adımlarının gündeme gelmesinin ardından ihaleler yeniden başladı. Lojman satışları için Ankara’da ihale süreci başladı. 405 adet konut teklif usulü ile açık artırma yöntemiyle satılacak. Ardından gerçekleştirilecek ihale sürecinin 1 ile 20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilmesi bekleniyor.



Metrekare fiyatlarına göre açık artırmada 70 bin liradan satışa çıkarılacağı belirtildi. Fiyatlar verilen tekliflere göre artış gösterecek. Yakın zamanda ekspertiz raporu tamamlanan il ve ilçelerde de satışların başlaması bekleniyor.



emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri