Kamu Lojman Satışları, SGK, Milli Emlak, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Konut Satış İlanları Yayımlandı! 85 Bin Liraya Ev Sahibi Olma Fırsatı

Kamu lojmanları ihalesi tüm hızı ile devam ederken kamu kurum ve kuruluşları da satılık konut ilanları yayımlamaya devam ediyor.

Kamu lojmanları ihalesi tüm hızı ile devam ederken kamu kurum ve kuruluşları da satılık konut ilanları yayımlamaya devam ediyor. SGK satılık arsa ilanları yayımlarken Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası ise çok sayıda konutu satışa sundu. Samsun Milli Emlak Müdürlüğü de çok sayıda satılık konut için ilan yayımlayarak ev sahibi olma imkanı sundu. Detaylar haberimizde...

Kamu lojman satışı Milli Emlak ilanları ile tüm hızı ile devam ederken çok sayıda kamu kurum ve kuruluşu da satılık kamu konutları ilanları yayımlamaya devam ediyor.



ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KAMU LOJMAN SATIŞI 2020 SÜRECİ DEVAM EDİYOR!





KAMU / MEMUR LOJMANI BAŞVURUSU VE SATILIK KAMU KONUTU İLANLARI NEREDEN, NASIL GÖRÜNTÜLENİR, NASIL YAPILIR?



Kamu lojmanlarının satışı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından satışa sunulan konutların bulunduğu illerdeki Milli Emlak Müdürlükleri üzerinden yapılıyor.



"Lojmanların Satış İhaleleri Genel Müdürlüğümüz internet sitesi (www. milliemlak. gov. tr) ile İl birimlerimizin (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri) internet sitesinde yayımlanmaktadır. İhale sonucunda, lojmanın satın alınması durumunda;



— 4706 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin dördüncü fıkrası ile 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (p) bendi gereğince, mülkiyeti Hazineye ait kamu konutlarının satış ve devir işlemleri ve bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler, vergi, resim ve harçtan müstesnadır. Satışı yapılan kamu konutu, satış tarihini takip eden yıldan itibaren beş yıl süre ile emlak vergisine tâbi tutulmaz.



— Mülkiyeti Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait lojmanların satışında ise KDV ve tapu işlemleri için vergi, resim ve harç yükümlülüklerinin yerine getirilmesi gerekmektedir.



Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."





MEMUR LOJMAN SATIŞI YANI SIRA KAMU KONUTLARI DA SATIŞ İHALESİ İLANLARI İLE UYGUN FİYATLARA EV SAHİBİ OLMA İMKANI SUNULUYOR!



Yayımlanan çok sayıda ilan ile ucuz fiyatlarla ev sahibi olma imkanı sunulurken aynı zamanda Emlak Katılım Bankası üzerinden de yüzde 0.79 faiz oranı ile kamu lojman konut kredisi verililiyor. Yani kamu lojmanı alan kişilere konut finansmanı desteği ile kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunuluyor.



Kamu lojman ihalelerinin yanı sıra aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşları da satılık kamu konutu ilanları veriyor. Bunlardan biri de Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası oldu. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 85 bin liradan başlayan fiyatlarla çok sayıda konutu satışa sundu.





SGK ise 24 Temmuz 2020 tarihli Resmi Gazete ile farklı şehirlerde bulunan çok sayıda arsayı satışa çıkardığını duyurdu.





İlanlara başvurular tüm hızı ile devam ediyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri