Kamu lojmanları yüzde 50'si peşin yüzde 50'si taksitli ödenecek şekilde satışa çıkarıldı

Yayımlanan kamu konutu satışında yeni ödeme planı açıklandı. Belediyeden satılık evlere vatandaşlar yüzde 50'si peşin yüzde 50'si ise 24 ay vadeli ödenebilecek. İşte kamudan satılık yeni konutlar.

Emlak365.com - Kamu kurumlarının konut satışlarında ödemelerin tamamının peşin yapılmasının istenmesi genel bir kural. Ancak son dönemlered kamu konutlarının satışı için peşin ödemelerin yanında taksitli ödeme seçenekleri de sunuluyor. Bu şekilde vatandaşlar ödemelerini taksitlendirerek daha rahat ev sahibi olma şansı yakalıyorlar. İşte kamu konutlarının satışları için yayımlanan o ilanlar.

KAMU KONUTLARININ SATIŞLARINA YENİ ÖDEME PLANI

Samsun ili Çarşamba ilçesinde belediyeye ait konutların satılacağı ilan edildi. Çarşamba Belediye Başkanlığı kısa süre önce kamuoyu ile paylaştığı ihale ilanı kendisine ait 27 adet dairenin stılacağını ilan etti. 160 m2, 192 m2 dairelerin yer aldığı satış duyurusunda fiyatlar ise 893 bin TL'den başlıyor. Ancak kurumun sunduğu ödeme planı vatandaşlar için çok özel bir seçenek oluşturuyor.

Konut satışlarına ilişkin Çarşamba Belediyesi bir tablo yayımladı. Bu tablo dışında ayrıca kısa bir açıklamada bulunan belediye başkanlığı vatandaşların evleri nasıl alabileceklerini açıkladı. İşte Samsun'da ev almak isteyenler için o satış tablosu ile kurumun ihale detaylarına ilişkin basın bilgilendirme açıklaması.

160 m2, 192 m2 Dairelerden Oluşan 27 Konutluk Satış Tablosu

Çarşamba Belediyesi konut satışları için "İlçemiz Orta Mahalle, tapunun 1011 ada 2 nolu parselde kayıtlı taşınmaz üzerine yapılacak olan 27 adet bağımsız bölüm 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi uyarınca kapalı teklif (artırma) usulü ile 24.05.2022 Salı günü ihale edilerek satılacaktır." basın açıklamasını paylaştı.

TAKSİTLİ KONUT ALMAK İSTEYENLER

Belediyeden konut almak isteyenler ilan edilen muhammen bedel üzerinden belirlenen geçici teminat bedelini ödemek zorundalar. İlan edilen muhammen bedelin yüzde 3'ü oranında ödenecek geçici teminat bedeli ihale başvuru işlemlerinin ilk aşamasını oluşturuyor. Daha sonra vatandaşlar "Nüfus cüzdan Fotokopisi. Kanuni ikametgâh belgesi. Türkiye’de tebligat için adres beyanı, Geçici Teminat bedellerin ödendiğini dair Makbuz aslı veya teminat mektubu, Belediyemize ait borcu yoktur belgesi" evraklarını teslim edecekler.

İhale Tarihine Dikkat: 27 konuttan oluşan daireleri almak için ihaleye katılacaklar başvuru işlemlerini 27 Mayıs tarihine kadar yapacaklar. İhale başvurularının ardından hak sahibi olanlar yüzde 50 peşinat ödemesi ve 24 ay vade ile ev sahibi olacaklar.

Emlak Haberleri Haberleri