Kamu Müteahhitleri Çağrıda Bulundu: 5 Müteahhitten İbaret Değiliz, Hepimiz Batıyoruz!

Kamu müteahhitleri yükselen inşaat maliyet endeksi nedeniyle iflasın eşine geldiklerini belirterek kamuoyunda sürekli anılan müteahhitler nedeniyle seslerini duyuramadıklarını iddia ettiler.

İnşaat sektörü uzun süredir çimento, gazbeton, MDF, demir ve hazır beton gibi temel inşaat malzemelerine gelen rekor zamlar nedeni ile büyük bir maliyet krizinin içerisine sürüklenmişti. Kamuya iş yapan ve teklif vererek sözleşme imzalayan kamu müteahhitleri gelen zamlar nedeniyle artık karşılayamayacakları boyutlarda zarar ederken iflas noktasına gelmiş ve hükümetten dinamik fiyat farkı kararnamesi ile koşulsuz tasfiye hakkı talep etmişlerdi.

Süreçte hükümet 2 kez fiyat farkı kararnamesi düzenlemesi çıkarırken ne yazık ki son torba yasaya giren fiyat farkı düzenlemesi de müteahhitlerin taleplerini karşılamaktan bir hayli uzak kaldı. Durum böyle olunca müteahhitler düzenlemeye yeniden tepki gösterirken "batıyoruz" çığlığı ile bir kere daha yardım talep ederek seslerini duyurmaya çalıştı.

DİNAMİK FİYAT FARKI KARARNAMESİ ÇIKMAZSA 39 BİN 995 MÜTEAHHİT BATACAK!

Kamu müteahhitleri olarak son derece zor durumda kaldıklarını belirten Türkiye İnşaat Mühendisleri İşveren Sendikası Genel Başkanı Servet Arslan hükümeti ekonomik başarılarının büyük bir çoğunluğunu müteahhitler üzerinden örneklendirdiğini belirterek muhalefetin ise politik söylemlerini yine müteahhitler üzerinden dile getirdiği yönünde eleştirilerde bulundu.

Aslan yapmış olduğu açıklamasında "Oysa Türk müteahhitleri hem beş müteahhitten büyük, hem de beş müteahhitten çok daha fazlası. Bizler kamuya iş yapan yaklaşık 40 bin müteahhit olmamıza karşın ne yazık ki hem iktidar hem de muhalefet ‘beş müteahhit’ dışında geride kalan 39 bin 995 müteahhit ile ilgilenmemektedir" diyerek muhalefeti ise siyasi rant korkusu ile müteahhitleri sahipsiz bırakmak ile eleştirdi. Aslan yapmış olduğu açıklamasında müteahhitlerin batma noktasına geldiklerini savundu.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri