Kamu Müteahhitlerine Kötü Haber! Resmi Gazete'de Yayımlandı, Yeni İnşaata Başlanması Yasaklandı

Tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girerken yeni genelge ile ne yazık ki kamu müteahhitlerine kötü haber geldi. Yayımlanan Tasarruf Tedbirleri ile İlgili 2021/14 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının yeni inşaata başlaması resmen yasaklanmış oldu.

Bir süredir yükselen demir ve çimento fiyatları başta olmak üzere inşaat maliyetleri ile başa çıkmakta zorlanan kamu müteahhitleri şimdi bir de gelen yeni tasarruf tedbirleri genelgesi ile zora girdi. Kamu müteahhitleri uzun süredir fiyat farkı kararnamesi ve tasfiye kararnamesi müjdesi beklerken yayımlanan yeni gengelde sektöre yeni bir darbe vurmuş oldu.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA YENİ İNŞAAT YASAĞI GETİRİLDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdğan tarafından imzalanan ve 30 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe giren Tasarruf Tedbirleri ile İlgili 2021/14 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelik kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının tamamına bir dizi yasak ve tedbir kararı uygulaması hayata geçirilmiş oldu.

Bu yasaklar kapsamında Türkiye sınırları içerisinde ve dışında kamu kurum ve kuruluşlarına hizmet binası, lojman, her ne adla olursa olsun memur evi, kamp, kreş, eğitim, dinlenme ve benzeri sosyal tesis ve bunlarla ilgili arsa ve arazi satın alma ile kiralama yasağı getirilirken buna ek olarak bunlarla alakalı yeni inşaata başlanması da yasaklandı.

TASFİYE KARARNAMESİ VE FİYAT FARKI KARARNAMESİ MÜJDESİ GELİR Mİ?

Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi ne yazık ki devam eden işi bulunan kamu müteahhitleri tarafından uzun süredir beklenen fiyat farkı kararnamasi müjdesini de zora sokmuş oldu. Demir ve çimento fiyatlarına son 1 senede yüzde 150 üzerinde zam gelirken bu da ihale alarak inşaat işlerine başlayan kamu müteahhitlerinin büyük bir zarara uğramasına neden olmuştu.

Çoğu müteahhit şantiyelerinde işlerine devam edemez hale gelirken fiyat farkı verilmese dahi tasfiye kararnamesi verilmesini talep ediyorlardı.

Emlak Haberleri Haberleri