Kanal İstanbul İhalesi Son Aşamaya Geldi!

Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği Kanal İstanbul ihalesi hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Detaylar haberimizde...

Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği Kanal İstanbul ihalesi hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Detaylar haberimizde...

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak kabul edilen Kanal İstanbul projesi için adım adım sona ilerleniyor.



Kanal İstanbul Projesi Fiziki Taslağı Hazır!



Yüksel Proje Uluslararası Şirketi geçen sene 35 milyon liralık bedelle aldığı Kanal İstanbul zemin etüt projesi tamamlanarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine teslim edildi.



Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Çalışmalarına Devam Ediyor



Etüt çalışmalarının tamamlanmasının ardından Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü projenin fiziki taslağını da tamamladı.



İstanbul'un deprem kuşağında yer alması ve hareketli fay hatlarının üzerinde yer alması nedeni ile projenin 100, 500, 2 bin 400 yıllık depremsellik çalışmaları da gerçekleştirildi.



İstanbul Kanalı'nın gerçekleşebilecek olası bir depremdeki dayanıklılığı, deprem sonrası oluşabilecek tsunami etkisi, Karadeniz-Marmara arasında rüzgâr verileri çalışması, zemin ve jeolojik durumu da değerlendirilmeye alındı.



ÇED Raporu Kamuoyuna Açılacak



Hazırlanan ÇED raporu tamamlandığı anda kamuoyu ile paylaşılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ortak olarak ihale ile ilgili tüm çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Yani daha öncede yapılan açıklamada olduğu gibi Kanal İstanbul projesine ilk kazmanın Kasım ayında vurulacağı mümkün gibi görünüyor.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"


Emlak Haberleri Haberleri