Kanal İstanbul Projesi İçin Şimdi De Aktif Heyelan Alanı Tartışması Başladı: İBB Var, MTA Yok Dedi!

Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesi için şimdi de aktif heyalan alanı tartışmaları başladı.

Türkiye'nin en çok konuşulan gündem maddeleri arasında yer alan Kanal İstanbul projesi için şimdi de aktif heyalan alanı tartışmaları başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan son raporda bölgede 267 aktif heyelan alanı olduğu iddia edilmişti. İddialara yanıt ise Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından verildi. Detaylar haberimizde....

Kanal İstanbul projesi hakkında tartışmalar tüm hızı ile devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açıklanan son rapor ise tartışma yarattı.



Ekrem İmamoğlu projeyi eleştirirken bölgede 63'ü etkin 267 heyelan alanı tespit ettiklerini dile getirmiş ve bu tehlikeli durumun Büyük İstanbul Depremi için tetikleyeceği yönünde iddialarda bulunmuştu.



MADEN TETKİK ARAMA VE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MTA İDDİALARI YALANLADI!



Başkan Ekrem İmamoğlu'nun yapmış olduğu açıklamalar sonrasında bölgede olduğu iddia edilen 63'ü etkin 267 heyelan alanı hakkında MTA açıklamada bulundu.



Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) Heyelan Envanteri ve Türkiye Heyelan Haritası üzerinde yapmış olduğu incelemeler neticesinde "Kanal güzergahı boyunca herhangi bir aktif heyelan hareketi gözlenmemiştir" değerlendirmesi ile İBB tarafından ortaya atılan iddiaları reddetmiş oldu.



KANAL İSTANBUL PROJESİ DEPREMİ TETİKLER Mİ?



Sık sık Kanal İstanbul projesi hakkında ortaya atılan deprem iddialarına da yanıt verilen değerlendirme raporunda Kanal İstanbul Projesinin sadece 21 metre derinlikte olacağını, bu derinliğe sahip olan bir kanalın deprem üzerinde olumsuz bir etkisi olmasının mümkün olmadığı bilgisine de yer verildi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri