Kanal İstanbul projesi için yeni kanun teklifi TBMM'de kabul edildi

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği Kanal İstanbul projesi hakkında yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mutlaka yapılacağını açıkladığı, muhalefetin ise şiddetle karşı çıktığı Kanal İstanbul projesinde yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Panama ile Türkiye'nin denizcilik alanında yeni işbirlikleri ile ticaret hacmini arttırmak istediklerini belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı bu kapsamda Kanal İstanbul projesi için de idari ve teknik işbirliği yapılacağını duyurdu. 

Meclis çatısı altında gerçekleştirilen Dışişleri Komisyonu toplantısında konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi hakkında açıklamalarda bulundu. Komisyonda yapılan görüşmeler sonucunda söz konusu kanun teklifi kabul edildi. 

KANAL İSTANBUL PROJESİ İÇİN PANAMA İLE TÜRKİYE İŞBİRLİĞİ YAPACAK!

Kaymakcı komisyonda yapmış olduğu konuşmasında seyir kanallarının inşası ve yönetimi konularında idari ve teknik uzmanlığın paylaşımı için işbirliği platformu kurulmasını içeren anlaşma hakkında bilgilendirmede bulundu. 2014 - 2015 senesinde Türkiye ile Panama arasında karşılıklı büyükelçilikler açıldığını hatırlatan Kaymakcı "Bu açıdan ilgimizi çeken Panama, Latin Amerika bölgesinde son 10 yıldır en hızlı büyüyen ülke konumunda" diyerek ikili ilişkilerin önemine dikkat çekti. 

Kaymakcı, Panama denilince Panama Kanalı'nın akla geldiğine dikkat çekerek "Panama'nın bu konuda deneyimini ve teknik bilgisini görmekten, paylaşmaktan bir sakınca geleceğini düşünmüyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hassasiyetler var ise Panama'nın deneyimleri Türkiye'deki bu tartışmaya da ışık tutacaktır" diyerek anlaşmanın önemine değindi.

Ardından komisyonda yapılan görüşmeler ışığında  Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi onaylandı. Böylelikle Kanal İstanbul projesi için önemli bir adım daha atılmış oldu. 

Emlak Haberleri Haberleri