Kanal İstanbul Projesine İlk Kazma Heyecanı! Temel Atma Töreni Ne Zaman?

Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere muhalefetin tüm karşı çıkmalarına rağmen yapılacağı ilan edilen Kanal İstanbul projesi için süreç başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından inadına yapacağız denilen projede ilk kazma için geri sayım başladı. Kanal İstanbul temel atma ne zaman, projenin köprüleri nereye yapılacak, köprü sayısı kaç, köprülerin maliyeti ne kadar?

Türk Cumuhriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile yakından takip edilen Kanal İstanbul projesi tartışmaların odağında ilerlemeye devam ediyor. İktidarın tüm gücü ile yapmak muhalefetin ise engellemek için çalıştığı projede kritik dönemece girildi.

Kanal İstanbul projesine ilk kazma anlamını taşıyan köprü inşaatları için temel atma töreni düzenlenecek. Söz konusu tören için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Haziran ayı işaret edilmişti.

ÇILGIN PROJEDE GERİ SAYIM BAŞLADI! KANAL İSTANBUL KÖPRÜ SAYISI KAÇ, TEMEL ATMA TÖRENİ NE ZAMAN DÜZENLENECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından her defasında tüm eleştirelere rağmen yapılacağı ilan edilen Kanal İstanbul projesi için geri sayım başladı. Kanal İstanbul projesi yapılmaya başlandığı anda İstanbul'da ulaşımda aksama sorunları yaşanmaması adına yapımına başlanacak olan köprülerden ilkinin temel atma töreni Haziran ayında yapılacak.

Böylelikle Kanal İstanbul projesine ilk kazma resmen vurulmuş olacak. Çevre ve Şehirciliik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre çılgın projede yapılacak toplam köprü sayısı 6 olarak duyurulmuştu.

KANAL İSTANBUL KÖPRÜLERİ NEREYE YAPILACAK, KÖPRÜ MALİYETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Proje kapsamında yapılacak olan köprülerin sayısı ilk projede 8 olarak yer alırken daha sonra bu sayı 6'ya düşürülmüştü. Ancak iptal edilen 2 köprünün hangisinin olduğu henüz netlik kazanmadı, ilk ilan edilen listede yer alan köprü listesi şu şekilde yer alıyordu;

D020 Karayolu Geçişi Köprüsü İçin Yapılacak Olan Köprü,

KMO Kesim - 2 Otoyolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

3. Havaalanı - Halkalı Hattı Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

Sazlıbosna Karayolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

KMO Kesim - 7 Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

TEM Otoyolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

Küçükçekmece - Avcılar Karayolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü,

D-100 Karayolu Geçişi İçin Yapılacak Olan Köprü.

Köprülerin maliyeti ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan açıklamalar sonrasında tartışma konusu olmuştu. Kanal İstanbul köprü maliyeti olarak açıklanan son rakam 6 köprü için toplam maliyet olmak üzere 1.4 milyar dolar olarak duyuruldu. Kanal İstanbul projesinin toplam maliyeti ise 15 milyar dolar olarak belirlenmiş durumda.

Emlak Haberleri Haberleri