Kanal İstanbul Projesine Müşteri Aranıyor!

Türkiye'nin kilitlendiği Kanal İstanbul projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yeni açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin kilitlendiği Kanal İstanbul projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yeni açıklamalarda bulundu.

Türk Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olması nedeni ile yakından takip edilen Kanal İstanbul projesi hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yeni açıklamalarda bulundu.



Müşteri Çıkmazsa Türkiye Kendisi Yapacak!



Ulaştırma Bakanı Turhan Kanal İstanbul ihalesi için talipler çıkmazsa projenin Türkiye'nin kendisi tarafından yapılacağını dile getirerek "Bunlarla birlikte ana su iletim hatlarının geçişi kapsamında, 8 adet tünelli geçiş planlanmıştır.



Mevcut 14 enerji nakil hattı için 4 koridordan, mevcut 7 doğalgaz hattı için 5 koridordan ve mevcut telekomünikasyon hatları için de 3 koridordan olacak şekilde geçiş planlaması yapılmıştır. Kanal İstanbul'u 2025'te ülkemize kazandırmış oluruz. Tam teşekküllü olarak buradan deniz araçları geçmeye başlar ve burada yaşam başlar" dedi.



Ekrem İmamoğlu Seçilirse Kanal İstanbul Yapılacak Mı?



Son açıklanan İstanbul seçim sonuçları rakamlarına göre Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu seçim sonuçlarında öne geçerken daha önce İmamoğlu yapmış olduğu açıklamalarda projeye izin vermeyeceğini söylemişti.



İmamoğlu önceliklerinin bu proje olmadığını, projenin fay hatları üzerinden geçtiğini ve İstanbul için olumlu bulmadıklarını söyleyerek proje için onay vermeyeceği sinyallerini verdi.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri