Kanal İstanbul Sonrası Kanal Çeşme Projesi! Suudi Arabistanlı Şirket İçin Acele Kamulaştırma ve Rant İddiaları

Türkiye Kanal İstanbul projesini tartışmaya devam ederken gündeme gelen Kanal Çeşme projesi de yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu.

Türkiye Kanal İstanbul projesini tartışmaya devam ederken gündeme gelen Kanal Çeşme projesi de yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu. Çeşme'nin turizm gelirlerini arttırmak için yapılacağı iddia edilen projede Suudi Arabistan kökenli bir şirketin acele kamulaştırma yapması da tartışmaları büyüterek rant iddialarını gündeme taşıdı. Detaylar haberimizde...

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Kanal Çeşme projesi hakkında son derece önemli açıklamalarda bulundu.



Proje için İzmir Çeşme ilçe sınırları içerisinde bulunan 511 parsel hakkında verilen acele kamulaştırma kararını eleştiren Oran devleti vatandaş üzerinden rant sağlamak ile itham etti.



KANAL ÇEŞME PROJESİ NEDİR?



İlk olarak 2019 senesinin Mayıs ayında Turizm Bakanı tarafından açıklanan proje kapsamında Ağustos ayında turizm geliştirme bölgesi ilan edilen bölgede Suudi Arabistan'lı şirket tarafından gerçekleştirilen projedir.



Projede söz konusu bölgede havalimanı, marina, otel ve AVM planı olduğu görülürken buna ek olarak Mersin Körfezi ile Alaçatı Koyu arasında bulunan bölgeye de yeni bir kanal açılmasına yer verildiği için Kanal Çeşme Projesi adı ile anılmaktadır.



Söz konusu kanalın gemilerin geçebileceği büyüklükte olması ise dikkat çeken bir ayrıntı olarak kayıtlara geçti. Yeni Çeşme adı verilen projenin hem Alaçatı Sörf turizmini hem de bölgede bulunan Pelikan Kuşları Vadisi'ni olumsuz etkileyeceği iddiaarı ile çevreciler projeye kesinlikle karşı çıkıyor.



Haberin gündeme gelmesi ile beraber AK Parti iddiaları yalanlarken Albassam Group tarafından henüz kamulaştırma yapılmadan aylar öncesinde hazırlanan bölgedeki projenin broşürleri ise akılları karıştırdı.





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri