Kanal İstanbul'da İhale Süreci Dev Adım! Tapu Sınırları Belirlenmeye Başladı

Kanal İstanbul Projesine dair çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İBB Meclisinde de gündeme gelen konuya ilişkin son gelişmeler ise Kanal İstanbul'un çevresinin imar ve tapu sürecinin sona geliyor olması, oldu.

Kanal İstanbul Projesine dair çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İBB Meclisinde de gündeme gelen konuya ilişkin son gelişmeler ise Kanal İstanbul'un çevresinin imar ve tapu sürecinin sona geliyor olması, oldu.

Kanal İstanbul Projesine dair çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve diğer ilgili kurumlar tarafından yönetiliyor. Projeye dair yürütülen çalışmalar ise son dönemlerde hız kazandı. Sözcü'de yer alan habere göre son olarak Kanal İstanbul'un çevresinin imar ve tapu sürecine dair çalışmalar tamamlanmak üzere. İşte projeye ilişkin son detaylar;

KANAL İSTANBUL PROJESİ HIZLA İLERLİYOR

Kanal İstanbul Projesine dair gündemde yer alan son gelişmeler; projenin etrafına yer alacak olan Başakşehir ilçesinin Şahintepe Mahallesi sınırları içinde kalan yapı adalarında İmar Kanunu'nun 18.Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulaması oldu. Söz konusu düzenleme Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan bu düzenleme bölgede ki net arsa tapularının belirlenmesi anlamına geliyor.

Kanal İstanbul Projesine dair yürütülen bu çalışmalar ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gündeme geldi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin İBB Meclis Üyesi Ataman konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak sürecin hızlı ilerlemesine tepki gösterdi. Ataman konuya ilişkin açıklamasının başında “Açılan paketlerde esnafa, işçiye, emekliye, memura ‘salgında dayan bakalım, sık dişini' diyen hükümet Kanal İstanbul projesinde tam gaz ilerliyor” ifadelerini kullandı.

CHP'li İBB Meclis Üyesi Ataman konuşmasının devamında ayrıca, bölgede yer alacak Yenişehir için askıya çıkmayan Arnavutköy'deki 1-2-3. etaplar kaldığını ifade ederek bu bölgeler içinde planların askıya bir ay içerisinde çıkacağının konuşulduğunu söyledi. Böylelikle Yenişehir'in bir sene içinde tüm imar planları tamamlanmış olacak diyen İBB'li Meclis Üyesi Ataman, ihale sürecinin önünde de engel kalmadığına vurgu yaptı.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri