Kanun Teklifi Mecliste! Apartmanda Kedi Köpek Beslemek Yasaklanamayacak

Apartmanlarda kedi köpek beslemek isteyen kişiler karar defterine çoğunluk oylaması ile aksi yönde bir karar alınması halinde evcil hayvanlarından ayrılmak zorunda kalıyordu.

Apartmanlarda kedi köpek beslemek isteyen kişiler karar defterine çoğunluk oylaması ile aksi yönde bir karar alınması halinde evcil hayvanlarından ayrılmak zorunda kalıyordu. Bu kişiler ev sahibi olsa dahi beslemiş oldukları evcil hayvanını bırakmak istememesi durumunda evini boşaltmak mecburiyetindeydi. Konu hakkında CHP tarafından meclise sunulan yeni kanun teklifi büyük tartışmaları da beraberinde getirdi.

Verilen kanun teklifinin bu şekilde kabul edilmesi halinde apartman karar defterinde hayvan beslenmesini yasaklayacak yönde bir madde konulması yasaklanacak. Bu sayede bazı apartmanlarda çoğunluk kararı ile alınan hayvan beslenmesi yasağı uygulaması kaldırılmış olacak. Kanun teklifi onaylanırsa evcil hayvanı olanlar sevinecek. Ancak özellikle de çalışan kişilerin evde uzun süre yalnız bıraktıkları iddia edilen köpeklerin havlama sesleri ile binadaki gürültü şikayetleri de artış gösterecek.

634 SAYILI KAT MÜLKİYETİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 23.06.1965 tarihli ve 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 28. maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Yönetim planında, bağımsız bölüm sahiplerinin bir hayvanı sahiplenmesi, barındırmasına ilişkin olarak genel ve soyut ifadelerle hayvan haklarını ihlal edici bir hüküm kararlaştırılamaz."

MADDE 2- Bu kanun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.



Yönetim planında, bağımsız bölüm sahiplerinin hayvan sahiplenmesi ve barındırmasına ilişkin hayvan haklarını ihlal edici bir hükmün kararlaştırılmasının önüne geçilmesi amacı ile CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal tarafında 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu.

Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda yönetim planlarında apartmanda kedi köpek beslenmesini engelleyecek şekilde karar alınması yasaklanmış olacak.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri