Kapıcı Dairesinin Tapusu OIur Mu, Tapu Çıkarılabilir Mi?

Apartmanlarda veya sitelerde bulunan kapıcı dairelerinin tapusunun olup olmayacağı merak ediliyor. Kapıcı dairesine tapu çıkarılır mı?

Apartmanlarda veya sitelerde bulunan kapıcı daireleri ile alakalı mülkiyet konusu merak edilmektedir. Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kapıcı dairelerinde tüm kat maliklerinin hakkı bulunmaktadır. Peki kapıcı dairesinin tapusu olur mu? Kapıcı dairesine tapu çıkarılır mı? Kapıcı dairesine tapu çıkarılırsa bu tapu kimin üzerine olur? Kapıcı dairesi satılmak istenirse ne yapılır?

KAPICI DAİRESİNİN TAPUSU OLUR MU?

Apartmanlarda ve sitelerde tapu dağılımı bağımsız bölümlere göre yapılmaktadır. Her bağımsız bölümün bir tapusu bulunmaktadır. Bağımsız bölümler ayrı ayrı yapılar olarak değerlendirilmektedir ve bir müstakil nitelik içermektedir. Ancak kapıcı daireleri bu kapsamda değerlendirilememektedir. Kapıcı daireleri ortak alan olarak geçmektedir. Dolayısıyla bir kapıcı dairesinin tapusu olmaz. Ortak alanlara tapu çıkarılamamaktadır. Bundan dolayı kapıcı dairesine tapu çıkarma şeklinde bir durum da ihtimal dahilinde değildir.

KAPICI DAİRESİ SATILIR MI?

Kapıcı dairesinin ne şekilde kullanılabileceği de merak ediliyor. Bu daireler genellikle apartman görevlilerine tahsis edilmektedir. Ancak bu zorunlu bir uygulama değildir. Apartman görevlisine kapıcı dairesi verilmesi şart değildir. Atıl durumda olan kapıcı dairelerinden ne şekilde yararlanabilineceği de tartışma konusu oluyor. kapıcı dairelerini satmak akla gelen ilk fikirdir. Ancak tapusu olmayan kapıcı dairesinin nasıl satılabileceği, bunun yolunun ne olabileceği merak ediliyor. Bunun da bir mümkün olan yolu bulunmaktadır.

Kapıcı dairesinin satışı kararlaştırılmışsa bunun özel bir işlemi vardır. Öncelikle kapıcı dairesi üzerinde hakkı olan tüm kat malikleri bu satışa izin vermelidirler. Ardından ise noterde satış sözleşmesi yapılabiliyor. Kat maliklerinin onayı ile yapılan bu satış sözleşmesi ile kapıcı dairesinin satışı sorunsuz bir şekilde gerçekleşebiliyor.

Emlak Haberleri Haberleri