Karayolları Genel Müdürlüğü Ankara Niğde Otoyolu Ücret Tarifesini Açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan Ankara Niğde Otoyolu için ücret tarifesi açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılan Ankara Niğde Otoyolu için ücret tarifesi açıklandı. Otoyolu kullanacak olan vatandaşların gidecekleri mesafeye göre belirlenen ücret tarifesinde yer alan en düşük ve en yüksek fiyat tutarı haberimizde.

Yapımı bir süredir devam eden eden Ankara Niğde otoyolunda çalışmalar tamamlandı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen bir tören kapsamında otoyolun açılışı gerçekleştirildi. İki şehir arasında ki mesafeyi oldukça düşüren ve akıllı yol sistemi ile yapılan otoyol için vatandaşların ödeyecekleri ücretler de belli oldu.



ANKARA NİĞDE OTOYOL ÜCRET TARİFESİ



Karayolları Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre Ankara Niğde Otoyolunda uygulanacak ücret tarifesinde giriş bilgisi sistemi uygulanacak. Eğer araçlar girşiş bilgisi sistemini kullanmazlarsa en uzak mesafe ücreti kesilecek. Ayrıca KGM otoyol ücretlerinde KDV tutarlarının da dahil olduğunu duyurdu.



Kırımızı yazı ile paylaştığımız bağlantıya tıklayarak KGM tarafından ilan edilen fiyat tarifesine ulaşabilirsiniz.



Ankara Niğde Otoyol Ücret Tarifesi için Tıklayın



Yap-İşlet-Devret modeli ile inşa edilen Ankara Niğde Otoyolu toplam 330 km uzunluğunda. 4 Eylül tarihinde çaılışı gerçekleştirilen otoyolun 178 km uzunluğundaki 1. ve 3. kesimlerinin hizmete alındı. 2. kesimde kalan diğer bölüm ise 2020 yılı sona ermeden hizmete açılacak.



Cumhurbaşkanı Erdoğan açılışı gerçekleştirilen otoyola ilişkin konuşmasında, "Mevcut yol 4 saat 14 dakikada kat edilirken otoyol kullanıldığında 2 saat 22 dakikada ulaşım aynı noktaya sağlanacaktır. Hesaplamalara göre ülkemizin yılda bu otoyol sayesinde vakitten 885 milyon lira ve akaryakıttan 743 milyon lira olmak üzere toplamda 1 milyar 628 milyon lira kazancı olacaktır." bilgisini vermişti.



Emlak365.com



Emlak Haberleri Haberleri