Kasım ayında 2575 Rus vatandaşı Türkiye'de ev sahibi oldu

Yabancılara konut satışı rakamları Kasım ayında düşüşe geçse de satış rakamlarını ayakta tutan ülke ise Rusya oldu. Kendi ülkesinde yaşanan savaştan kaçan Ruslar akın akın Türkiye'ye gelirken yaşanan göç konut satış rakamlarına da yansıdı.

TÜİK tarafından yayımlanan Konut Satış İstatistikleri Kasım 2022 raporu kapsamında konut sektöründeki son rakamlar ilan edildi. Yükselen konut fiyatları nedeniyle alt gelir grubunun ardından orta gelir grubu içinde ev sahibi olmak hayal haline gelirken fiyatlardaki yükseliş sonrasında konut satış rakamlarında ki son durum merak konusu haline gelmişti. 

Beklenen rakamlar TÜİK tarafında açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamları raporuna göre Türkiye genelinde 2022 senesinin Kasım ayında toplam 117 bin 806 adet konutun satışı yapıldı. 2021 senesinin Kasım ayına oranla Türkiye'de konut satış rakamı 2022 senesinin Kasım ayında yüzde 34,1 oranında düşüş göstermiş oldu. 

SAVAŞTAN KAÇAN RUSLAR TÜRKİYE'YE SIĞINDI, ANTALYA'DA SATILIK EV KALMADI!

Yaz tatillerini geçirmek için Antalya'yı tercih eden Ruslar yaşanan savaşın ardından aşina oldukları Antalya'yı tercih etmişlerdi. Adeta akın akın Antalya'ya gelen Ruslar nedeni ile şehirde nerede ise boş satılık ve kiralık ev kalmazken fiyatlar da rekor seviyede zamlanmıştı. 

TÜİK tarafından açıklanan resmi verilere göre Kasım ayında yabancılara 6 bin 83 adet konut satışı yapılırken en çok konut alan yabancılar ise 2 bin 575 konut ile Ruslar oldu. Rus vatandaşlarını 510 konut alan İranlılar, 331 konut alan Iraklılar, 277 konut alan Ukraynalılar ve 224 konut alan Almanlar izledi. Kasım ayında yabancılara yapılan toplam satış sayısı ise bir önceki yılın Kasım ayına oranla yüzde 17,4 oranında düşüş gösterdi.

Emlak Haberleri Haberleri