Kayseri Büyükşehir Belediyesi Küçük Sanayi Sitesi Alanı Arsası Satıyor!

Belediyelerden satılık arazi ilanları yayımlanmaya devam ederken bu ilanlardan birini de Kayseri Büyükşehir Belediyesi yayımladı. Küçük Sanayi Sitesi alanı ihale yöntemi ile satılıyor.

Son dönemde pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntıların ardından talebin Türkiye'ye kayması ile sanayi arsalarına olan talep artmış, bu arsaların satış fiyatları rekor kırmıştı. Fiyatı büyük bir hızla yükselen ve zam rekoru kıran satılık arsa ilanları aynı zamanda yoka düşmüş, pek çok satış daha ilana çıkmadan talep yağmaya başlamıştı.

Bu kapsamda belediyeler devreye girerken beklenen ilanlardan birini de Kayseri Büyükşehir Belediyesi yayımladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ihale ilanı kapsamında mülkiyeti belediyeye ait olan Melikgazi ilçesi Yeşilyurt mahallesinde bulunan küçük sanayi alanı arsasının ihale yöntemi ile satışa sunulacağı belirtildi.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ARSA SATIŞ İHALESİ İLANI YAYIMLADI!

Satılık arsa, arazi ve sanayi arsası fırsatı arayan kişiler belediyelerin satılık arsa ilanlarını takip etmeye devam ederken Kayseri Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilanda söz konusu arsayı 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi gereğince yapılacak “Kapalı Teklif Usulü” yöntemi ile elden çıkaracağını ilan etti. İhaleye katılmak isteyenler için detaylar Resmi Gazete ilanı ile duyuruldu.

Söz konusu arsanın satışı için ihale 14 Haziran 2022 Salı günü düzenlenecek, saat 14:00 yapılacak olan ihale belediyenin encümen salonunda gerçekleştirilecek. İhale şartnamesi 100 TL bedel ile satılırken arsanın muhammen bedeli 8 milyon 900 bin TL olarak ilan edilirken geçici teminat bedeli ise 267 bin TL oldu.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri