Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden İhaleyle Konut İmarlı Arsa Satışı Duyurusu!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayınlanan resmi ilana göre belediye konut imarlı arsa satışı yapacak. Konut alanında kalan arsanın satışı nasıl gerçekleştirilecek?

Belediyeler kendi mülkiyetlerinde bulunan taşınmazları ihale yoluyla satışa çıkarıp önemli gelirler elde edebiliyorlar. Bu şekilde yapılan taşınmaz satışları ile belediyeler yüksek miktarlı kaynakları bütçelerine ekleyebiliyorlar. Diğer belediye hizmetleri için bazı belediyeler bu kaynak yaratma yolunu tercih ediyorlar. Ayrıca gayrimenkul piyasasına da hareketlilik getirilmiş oluyor. Son olarak bu şekilde bir arsa satışı yapılacağını Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı duyurdu.

KAYSERİ'DE BELEDİYEDEN SATILIK KONUT İMARLI ARSA

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan resmi ilan ile bir arsa satışının yapılacağı açıklandı. Arsanın satışının ihale yoluyla gerçekleştirileceği bildirildi. Ayrıca satışa konu olan arsa için talep edilen fiyat, ihalenin ne zaman ve nasıl yapılacağı gibi ayrıntılar da açıklandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bilgilere göre Kocasinan ilçesinde Erkilet Mahallesi'nde bulunan arsanın konut alanında yer aldığı bildirildi. Bu arsanın 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 37. maddesi gereğince Kapalı Teklif Usulü ile yapılacak ihale ile satılacağı açıklandı.

Arsa satış ihalesinin yeri ve zamanı hakkında da bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediyesi ihalenin tarihini 1 Mart 2022 olarak açıkladı. İhale Kayseri Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonunda yapılacak.

Gerçek ve tüzel kişilerin katılabilecekleri ihalenin şartnamesi 100 TL karşılığında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili biriminden temin edilebilecek. İhaleye katılacak olan talipliler ihale tekliflerini ihale saatinden önce teslim etmeleri gerekiyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ihaleyle satılacak konut alanındaki bu arsa için maliyet açıklamalarını da yaptı. Buna göre 2.400 metrekare büyüklüğündeki bu arsa için 8 Milyon 500 Bin TL muhammen bedel belirlendi. İhaleye katılıp teklif vermek isteyen isteklilerin ödemeleri gereken geçici teminal bedelinin ise 255 Bin TL olduğu bildirildi.

Emlak Haberleri Haberleri