Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi 1 Milyon Metrekareden Büyük Olacak!

Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olacak Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi için çalışmalara başlandı. Yeni millet bahçesi 1 milyon metrekareden büyük olacak!

Türkiye'nin en büyük millet bahçelerinden biri olacak Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi için çalışmalara başlandı. Yeni millet bahçesi 1 milyon metrekareden büyük olacak!

Millet Bahçeleri projeleri yurdun dört bir yanında devam ediyor.



İhalesi yapılan projeler için çalışmalar başlarken bir yandan da yeni millet bahçesi ihaleleri düzenleniyor.



Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi Ne Zaman Yapılacak?



Kayseri millet bahçesi projeleri arasında yer alan Kayseri Hava İkmal Millet Bahçesi hakkında belediye yazılı açıklama yaptı.



Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç imzası ile yayımlanan yazılı açıklamada söz konusu bölgenin imara açılacağı idddiaları kesin bir dille yalanlandı.



Büyükkılıç açıklamasında projenin detaylarına yer vererek "Hava İkmal'de 1 milyon 260 bin metrekare alan millet bahçesi olacak. Buranın imara açılması söz konusu değil. Plan gereği burada 80 bin metrekare cami alanı, 20 bin metrekare de okul alanı söz konusu.



Camimiz ve okulumuzla ilgili çalışmaları hızla sürdürüyoruz. İstanbul'da incelediğimiz Çamlıca Camisi Türkiye'nin en büyük camisi oldu. Cumhuriyetimiz bu eser ile taçlandırıldı. Gerçekten görülmeye değer bir eser. Aynı projeyi Kayseri'de hayata geçirecek değiliz ama oradaki teknik heyetten de yararlanacağız. Kayserimize yakışır bir cami için gayretlerimizi sürdürüyoruz" dedi.



İstanbul Çamlıca Camii Benzeri Bir Cami Kayseri'ye Yapılacak!



İstanbul'da yapılan ve Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olarak tescillenen Çamlıca Camisinin bir benzerinin Kayseri Millet Bahçesi içerisine yapılacağını belirten Büyükkılıç, bunun için İstanbul'da ki projeyi hayata geçiren ekiplerden yardım alacaklarını söyledi. Proje tamamlandığında millet bahçesi içerisinde 80 bin metrekare cami ve 20 bin metrekare okul alanı ayrılmış olacak.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri