Kayseri Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etabında Yıkımlar Başladı

Kayseri'nin en önemli kentsel dönüşüm projelerinden birisi olan Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç açıklamalarda bulundu. Projenin 2. uygulama etabı kapsamında 86 binanın yıkım işleminin başlatıldığı bildirildi.

Kayseri'de yapımı süren Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. Projenin 2. uygulama etabı kapsamında yıkımların başladığı bildirildi. Prof. Dr. Fevzi Fevzioğlu Caddesi ile Yıldırım caddesi arasındaki bölümde 86 binanın yıkım işlemlerine başlandı.

SAHABİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ DEVAM EDİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç bir açıklama yaparak, “Sahabiye Kentsel Dönüşüm Projesi'nin duracağına dair büyük endişeler oluşmuştu. Ancak gayretlerimizle büyük bir adım attık. Projemiz aksamadan devam ediyor. Bu alanda 622 daire ve 55 adet dükkan yapıldı ve sahiplerine teslim edildi. Ayrıca birinci etabın iki bölümünde 500 daire olacak. 5 blok içerisinde şu anda çalışmalar sürüyor. Toplamda 1100 daire ortaya çıkıyor. Proje genelinde 1200 bağımsız bölümden bahsediyoruz.” dedi.

DEPREME DAYANIKLI KONUTLAR İNŞA EDİLECEK

İkinci etap çalışmaları hakkında da bilgilendirmede bulunan Memduh Büyükkılıç, “2. etap için uzlaşmalar da tamamlandı. Türkiye bir hukuk devletidir ve bir anlaşmazlık varsa hukuk önünde çözülür. Biz bu alanın yıkım ihalesini yaptık. Geçmişte depreme dayanıklı olarak inşa edilmemiş olan bu yapıları temizliyoruz. Ardından da yeni baştan, depreme dayanıklı, modern ve konforlu konutlar yapılacak. Burada toplamda 86 bina yıkılacak.” ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşüm projelerine büyük bir önem verdiklerini söyleyen Memduh Büyükkılıç, “Şehrimizin merkezinde yer alan bu güzide semtimizde insanlarımızın onurlu bir şekilde yaşayacakları konutlar yapılacak. Bunun için önce yıkım çalışmalarını bitirmek gerekiyor. Bu yıkımlar esnasında herhangi bir kazaya mahal vermemek için tüm tedbirler alınmış durumda. İtfaiye aracımız yıkım sonuçlanana kadar burada bulunup su sıkacak. Böylelikle çevreye toz yayılması engellenecek.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri