KDV İndirimi Arsa ve Arazi Fiyatlarını Düşürecek, Sektöre Canlılık Gelecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arsa ve araziler için de geçerli olacak KDV indirimini açıkladı. Konutta KDV indiriminin arsa ve arazi fiyatlarını düşürmesi ve sektöre yeni bir soluk getirmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde Kabine Toplantısından çıkan kararları kamuoyuna duyurdu. Erdoğan, bir süredir gündemde olan 'konutta KDV' konusunda alınan kararı açıklayarak, konutta KDV indiriminin resmen uygulamaya geçeceğini bildirdi.

Gayrimenkul sektöründe son bir yıldır zor bir süreç yaşanıyor. Maliyet sorunları nedeniyle talebi karşılayamaz duruma gelen müteahhitler, son olarak iflas etme noktasındaydı. Hem konut satışlarında hem de kiralamalarında yaşanan arz talep sorunu nedeniyle konut fiyatları da yükselişe geçmişti.

KONUTTA KDV İNDİRİMİYLE ARSA VE ARAZİ SATIŞLARI ARTACAK!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konutta KDV indirimiyle ilgili konuşarak '' Arsa ve arazilerin KDV oranını da yüzde 18'e indirerek inşaat finansman yükünü azaltıyoruz '' ifadesini kullandı. Bu duyurunun ardından hem alıcılar hem de satıcılar rahat bir nefes alırken, ilerleyen süreçte arsa ve arazi fiyatlarının düşmesi ve satışların artması bekleniyor.

Son dönemde arsa ve arazi satışları 'güvenli yatırım' aracı olarak görülmesi nedeniyle hızla yükselmiş ve adeta rekora koşmuştu. Arsa ve arazi satın alan kişiler bu alanların üzerine prefabrik evler ve bungalov evler inşa etmesinin yanı sıra kimileri de tarla amacıyla kullanıyordu.

Arsa ve araziler için geçerli olarak yüzde 18'lik KDV indiriminin ardından sektör temsilcileri önümüzdeki aylar için endişelerini bir kenara bırakarak satışların daha da güçleneceğini umuyor.

Emlak Haberleri Haberleri