Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'tan Son Dakika Kentsel Dönüşüm ve Cumhuriyet Kulesi Açıklaması!

Keçiören kentsel dönüşüm son durum hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Turgut Altınok, Cumhuriyet Kulesi ne zaman bitecek sorusuna da yanıt verdi.

Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Keçiören'de kentsel dönüşüm projeleri ve Cumhuriyet Kulesi'nin son durumu hakkında açıklama en yetkili ağızlardan biri olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok tarafından yapıldı. Başkan Altınok açıklamasında Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birine imza attıklarını belirterek ilçenin yüzde 80'inin acil kentsel dönüşüm istediğini söyledi.

Keçiören'in en önemli ve en büyük projeleri arasında yer alan Cumhuriyet Kulesi hakkında da açıklama yapan Başkan Turgut Altınok, kulenin normal koşullar altında 2021 senesinde açılmasını planladıklarını ancak pandemi ve sonrasında patlak veren inşaat maliyet krizi nedeni ile gecikmeye düştüğünü söyledi. Peki, Cumhuriyet Kulesi ne zaman açılacak, son durum ne, neden durdu, ne zaman bitecek, Keçiören'de kentsel dönüşümde son durum ne?

KEÇİÖREN'DE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE SON DURUM NE?

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, kentsel dönüşüme çok önem verdiklerini belirterek Türkiye'de kentsel dönüşümü ilk kendilerinin başlattığını söyledi. Ankaralıların yüzde 70'inin gecekondularda yaşadığını belirten Başkan Altınok "Biz kendi işimizi kendimiz yaparız, bizim eserlerimiz büyükşehirden daha çok. Biz Türkiye'nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesini yaptık. Büyükşehir Belediyesi bunu veto etti. Keçiören'in şu anda yüzde 80'i acil kentsel dönüşüm istiyor. İnsanlarımız neden güzel sitelerde oturmuyor" diyerek kentsel dönüşüm projelerine hız vereceklerini söyledi.

KEÇİÖREN CUMHURİYET KULESİ SON DURUM! KULE NE ZAMAN BİTECEK?

İhalesine ilk olarak 2002 yılında çıkılan temel atma törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı büyük bir etkinlik ile kutlanan Cumhuriyet Kulesi aradan geçen 20 seneye rağmen ne yazık ki halen tamamlanmadı. Konu hakkında açıklama yapan Turgut Altınok kendisinden sonra kulenin bazı nefislere yenildiğini, kulenin şimdiye kadar çoktan bitirileceğini ancak önce covid sonrasında ise maliyet krizi ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Pandemi olmasaydı kulenin şimdiye kadar çoktan hizmete girmiş olacağını belirten Başkan Altınok görev süreleri bitmeden kuleyi mutlaka açmayı planladıklarını dile getirdi. Kulenin ilk kez bir ilçe belediyesi tarafından yapılan kule projesi olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok aynı zamanda Keçiören'de Türkiye'nin en büyük fosil müzesini açmaya hazırlandıklarını da dile getirdi.

Emlak Haberleri Haberleri