Kemal Kılıçdaroğlu: Yabancıya konut satışı yasaklanacak!

Yabancıya konut satışı tartışmaları siyasete sıçradı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu göreve gelmeleri halinde yabancıya konut satışlarını yasaklayacaklarını açıkladı.

Türkiye’de konut fiyatlarındaki yükselişlerin bir kısmının yabancıya konut satışından kaynaklandığına dair tartışmalar devam ediyor. Bazı emlak uzmanları yabancıya konut satış rakamlarının çok fazla olmadığını iddia ederek fiyatlara etkisi olmadığını savunurken bunun tam tersini savunan emlak uzmanları da bulunuyor. Bu tartışmalar şimdi de siyasete sıçradı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yabancıya konut satışına dair açıklamalarda bulundu.

KİRALAR ŞİŞTİKÇE ŞİŞİYOR

Türkiye’de insanların ev sahibi olmalarının hayal olduğunun altını çizen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de uygulanan düzen nedeniyle insanlarımızın ev sahibi olmaları hayal oldu. Kiralar şiştikçe şişiyor. Vatandaşımıza öz vatanlarında adeta zulüm yapılıyor. Resmi rakamlarla kiracılık oranının arttığını görüyoruz. İnsanımız ev satın alamıyor. Buna bir dur diyeceğiz.” dedi.

5 YILLIĞINA YABANCIYA KONUT SATIŞI YASAKLANACAK

Yabancıya konut satışlarına dikkat çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “6 ay sonra biz göreve geldiğimizde bu yabancıya konut satışı meselesine el atacağız. 5 yıllığına yabancıya konut satışına yasak getireceğiz ve bu süre içerisinde yabancıya konut satışı yapılamayacak. Konut fiyatlarında denge sağlanmadıkça da yabancıya konut satışı yasağını kaldırmayacağız. Bizim önceliğimiz ilk olarak kendi insanımızdır. Bizim vatandaşımız ev sahibi olamazken yabancıya bu önceliği veremeyiz.” ifadelerini kullandı.

DÜNYADA ÖRNEKLERİ VAR!

Yabancıya konut satışı yasağı sadece Türkiye’de tartışılmıyor. Bu konuda Kanada’da kısa bir süre önce bir karar alındı ve fiyat artışlarına denge getirebilmek için yabancıya konut satışı yasağı uygulamasına başlandı. Farklı ülkelerde bu yönde tartışmalar yapılıyor. Dünyada artan konut fiyatlarından dolayı ülkeler böyle bir tedbir uygulama yoluna gidiyorlar.

Emlak Haberleri Haberleri