Kendi Evini Alacak Değil de Yapacaklara 40.000 TL! Betonarme Konut Yapım Yardımı

40.000 TL betonarme ev yardım parası başvuruları alınmaya ve Aile Bakanlığı'ndan sağlanmaya devam ediyor. Kendi evini alacak değil de yapacaklar için ise Aile Bakanlığı şartları açıkladı.

Aile Bakanlığı 40.000 TL betonarme ev yapım desteği sağlıyor. Kendi evini almak yerine yapmak isteyenlere sağlanan destek ödemeleri, ekonomik olarak zor durumda olan aileler için sağlanıyor. 2021 yılı barınma yardımları kapsamında sağlanan destekler arasında betonarme ev yardım parası için bilinmesi gereken detaylar şöyle;

KENDİ EVİNİ YAPACAKLARA TAM 40.000 TL BAKANLIK YARDIMI

Barınma yardımlarından faydalanmak isteyen vatandaşlar için Aile Bakanlığı, özel bir açıklamada bulundu.

Ekonomik durumu kötü olan ancak ev yapımı için altyapısı olan aileler için sağlanan ev yapım yardımı için bakanlık "Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır." açıklamasında bulundu.

Zor durumda olan aileler için sağlanan 40.000 TL betonarme ev yardım parası, başvurusunda bulunacaklar için bakanlık özel şartları da açıkldaı.

Aile Bakanlığı öncelikle ev yardım parası için başvuruda bulunacak olan bireylerin 18 yaşından büyük olması gerektiğini duyurdu. Başvurular için diğer koşulları da ilan eden bakanlık hane gelir şartı, ev yapımı için alan koşulu ve ödenecek destek tutarı için bilgi verdi. İşte 2021 yılında 40.000 TL destek almak için sağlanması gereken şartlar.

40.000 TL Yardım Onayı için Bu 3 Şarta Dikkat

1-) Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2021 yılı için 852,53 TL) olması.

2-) Hane gelir şartının sağlanmasıyla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma

3-) Onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma.

EN ÜST SINIR 40.000 TL İHTİYACA GÖRE ÖDENİR

Destek başvurusunda bulunan vatandaşlar Aile Bakanlığı - Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nden destek onayı alırlarsa ödemeler ihtiyaca göre yapılacak. Bakanlık incelemesine göre destek alabilecek vatandaşlar için alt sınır yok ancak üst limit 40.000 TL olarak duyuruldu. Eğer bakanlık onay verirse aileler betonarme ev yapımlarında 40.000 TL alabilirler.

Ev almak yerine betonarme ev yapma planı olanlar 40.000 TL başvurularını Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapacaklar.

Emlak Haberleri Haberleri