Kentsel Değil Depremsel Dönüşüm! Bakan Kurum Açıkladı, 6.7 Milyon Konutun Yenilenmesi İçin Seferberlik Başladı

Türkiye 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Büyük Marmara Depremi'nin yıldönümü nedeni ile bir kere daha deprem gerçeği ile yüz yüze gelirken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan Büyük Marmara Depremi'nin yıldönümü nedeni ile bir kere daha deprem gerçeği ile yüz yüze gelirken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum konu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar haberimizde...

Türkiye 17 Ağustos tarihinde meydana gelen Büyük Marmara Depremi felaketinde büyük bir yıkıma uğramış, 17 binden fazla vatandaşımız ne yazık ki yıkılan binaların enkazı altında hayatını kaybetmişti.



Büyük bir bölümü aktif fay hatları üzerinde kurulu olan Türkiye'de her gün yeni bir deprem haberi alınmaya devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önemli açıklamalarda bulundu.



DEVLET KENTSEL DÖNÜŞÜM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI, ÖNCELİK İSTANBUL'A VERİLDİ!



Yaşanan deprem felaketinin yıldönümü münasebeti ile önemli açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Vatandaşlarımızın daha sağlıklı, daha güvenli binalarda ve şehirlerde yaşamaları için devletimiz var gücüyle çalıştı, çalışmaya da devam ediyor. Aziz milletimizin, gençlerimizin, yavrularımızın geleceği için depremle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir.



Şehirlerimizin 50 yılını, 100 yılını planlamak, uzun vadeli mekânsal stratejik planlama yapmak zaruridir, hayatidir, olmazsa olmazımızdır. Marmara Bölgesinden başlayarak binaların yeniden güçlendirilmesi, onarılması, dayanıklı hale getirilmesi için bir seferberlik başlattık" sözleri ile depremin olumsuz etkilerini en aza indirecek şekilde önlemler almaya devam ettiklerini dile getirdi.



TÜRKİYE'DE DEPREME DAYANIKSIZ 6.7 MİLYON KONUT VAR!



Türkiye'nin konut stoku hakkında da bilgi veren Bakan Kurum yapılan çalışmalarda depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 6.7 milyon konut olduğunu belirterek bunların kentsel dönüşüm ile yenileneceğini dile getirdi. Bakan Kurum 2023 yılına kadar hedeflerinin en az 300 bini İstanbul il sınırlarında olmak üzere toplam 1.5 milyon konutu dönüştürmek olduğunu belirterek 5 yıllık kentsel dönüşüm eylem planı kapsamında çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri