Kentsel Dönüşüm 2020 Kira Yardımı Zam Oranları Ne Zaman Açıklanacak, Belli Olacak, Neden Açıklanmadı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen devletin kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları için beklenen güncelleme henüz yapılmadı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen devletin kira yardımları arasında yer alan kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları için beklenen güncelleme henüz yapılmadı. Bakanlık her sene Haziran ayında yapmış olduğu kentsel dönüşüm kira yardımı zammı için resmi artış oranı rakamını duyurmadı. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımına bu sene zam yok mu, kira yardımı zam oranı ne zaman açıklanacak, neden açıklanmadı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından evini kentsel dönüşüme veren kişilere ödenen kira yardımı için beklenen zam oranı henüz açıklanmadı.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ZAM ORANI 2020 NEDEN AÇIKLANMADI?



Türkiye'nin büyük bir bölümünün aktif fay hatları üzerinde kurulu olan bir şehir olması nedeni ile kentsel dönüşüm projeleri hayati bir önem taşırken devlet vatandaşın evini kentsel dönüşüme vermesini teşvik etmek amacı ile kira yardımı desteği vermeye başlamıştı.



Verilen destek kapsamında evi kentsel dönüşüm nedeni ile yıkılan kişilere yeni evlerini teslim alana kadar en az 18 ay boyunca devlet tarafından kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapılmaya başlanmış, vatandaşın oturduğu şehre göre belirlenmek üzere kira yardımı tutarı en düşük 715 lira olarak belirlenmişti.





Belirlenen bu rakamlar her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından o sene için açıklanan yeniden değerleme oranı üzerinden zamlanıyordu. Genelde söz konusu zam oranı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından en geç Mayıs ya da Haziran ayı içerisinde ilan ediliyordu.



Ancak aradan geçen uzun süreye rağmen ne yazık ki beklenen rakamlar ilan edilmedi. Bakanlık hak sahiplerinin hesaplarına kentsel dönüşüm kira yardımı tutarlarını 2019 listesi üzerinden ödemeye devam ediyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 182 hattı üzerinden yapmış olduğumuz aramada henüz rakamların ilan edilmediği ve ne zaman ilan edileceği konusunda da bir bilgi olmadığı, bakanlık tarafından yapılacak açıklamanın beklendiği söylendi.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri