Kentsel Dönüşüm İçin Türkiye 6,6 Milyar Lira Harcadı

Pek çok bölgesi birinci derece deprem bölgesi üzerinde kurulu bulunan Türkiye kentsel dönüşüm projeleri ile olası depremlere hazırlanmaya çalışıyor.

Pek çok bölgesi birinci derece deprem bölgesi üzerinde kurulu bulunan Türkiye kentsel dönüşüm projeleri ile olası depremlere hazırlanmaya çalışıyor.

Plansız yapılaşma ve çürük binalar nedeni ile yaşanan sorunların çözümü için getirilen kentsel dönüşüm projeleri yurt genelinde tüm hızı ile devam ediyor.



Konu hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk Türkiye'nin kentsel dönüşüm harcaması maliyet karnesini açıkladı.



Türkiye Kentsel Dönüşüm Projelerine 6 Milyar Lira Yatırdı



Türkiye'nin yüzde 66 gibi büyük bir bölümünün 1. derece deprem bölgesi olduğunu belirten Öztürk bu bölgelerde Türkiye nüfusunun yüzde 71'inin yaşadığını söyleyerek kentsel dönüşümünün önemini vurguladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk yapmış olduğu açıklamasında Türkiye'nin bugüne kadar kentsel dönüşüme 6 milyar 689 milyon liralık harcama yaptığını söyledi. Öztürk açıklamasında "Can ve mal güvenliğimiz açısından tehlike oluşturan yerleşimlerin, sağlıklı ve güvenli yaşama çevrelerine dönüştürülmesi amacıyla hazırladığımız 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 5 yıllık uygulama dönemini geride bıraktık." diyerek kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgilendirmede bulundu.



Öztürk yapmış olduğu açıklamasında "Söz konusu kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde toplam 1 milyon 235 bin adet bağımsız birimde ikamet eden yaklaşık 4 milyonu aşkın vatandaşımızın can güvenliğini teminat altına alacak dönüşüm faaliyetlerini başlattık. Kentsel dönüşüm uygulamalarının gerçekleştirilmesine yönelik kira yardımı ve faiz desteği ile proje ve kamulaştırma giderleri dahil bugüne kadar 6 milyar 689 milyon lira bedel, Bakanlığımız tarafından ilgili Belediye Başkanlıkları, TOKİ, diğer paydaşlar ve vatandaşlarımıza aktarıldı." diyerek toplam maliyeti de ilan etmiş oldu.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri