Kentsel Dönüşüm İçin Yeni Model: Ücretsiz Olacak!

Geride bıraktığımız sene büyük bir depremle sarsılan ve yıkılan binaların altında günlerce süren arama kurtarma çalışmaları ile büyük üzüntüler yaşayan İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Deprem riskinin son derece yüksek olması nedeni ile kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığı Karşıyaka'da da çalışmalar hız kazandı.

Türkiye kentsel dönüşüm çalışmaları ile adeta dev bir şantiye haline gelirken özellikle de deprem riski yüksek olan şehirlerde çalışmalara hız verildi. Bu şehirlerden biri olarak öne çıkan ve geride bıraktığımız sene yıkıcı bir deprem yaşayan İzmir'de de belediyeler kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmaya başladı.

Bu belediyelerden biri de Karşıyaka Belediyesi olarak öne çıktı. Konu hakkında açıklama yapan İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay halk ile belediyenin arasındaki kopukluğu sona erdirdiklerini belirterek çalışmaları bu yönde devam ettirdiklerini söyledi.

ARABULUCULUK HİZMETİ ÜCRETSİZ OLACAK!

Karşıyaka Belediyesi kentsel dönüşüm projelerine hız verirken konu hakkında açıklama yapan "“Daha görünür bir noktada yer kiralayacağız. Ofis, kendi binasını yenileme kararı alan ya da düşünen bir kişi buraya gidip imar durumu nedir, buradan nasıl bir proje çıkar, kanuni haklarım nelerdir diye sorduğunda bunları cevaplarını tek tek alacak.

Böylece vatandaşlar önlerindeki yolu daha rahat görecekler. Bu birinci aşama. Binalarda pek çok kat maliki var. Uyumsuzluklar oluyor. Anlaşmazlık olduğunda birilerinin bu insanları bir araya getirip uzlaştırması gerekiyor" diyerek uzlaştırma görevini kendilerinin karşılayacaklarını ve tamamen ücretsiz olarak vatandaşlara sunacaklarını duyurdu.

Kentsel dönüşüm konuşusunda anlaşamayan kişileri hukukçu, iletişimci ve mühendisten oluşan uzlaşma grubu ile bir araya getireceklerini belirten Başkan Tugay böylelikle gönüllü kentsel dönüşüm çalışmalarına hızlandıracaklarını söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri