Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Alanlar İçin 2020 Yılı Zam Oranı Ne Zaman Açıklanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı için ne yazık ki beklenen zam müjdesi bir türlü gelmedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde ödenen kentsel dönüşüm kira yardımı tutarı için ne yazık ki beklenen zam müjdesi bir türlü gelmedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak olan rakamlar Eylül ayının sonuna gelinmesine rağmen duyurulmadı, zamlı kira ödemeye devam eden vatandaşlar mağdur oldu.

Evini kentsel dönüşüme vermek isteyenleri teşvik etmek amacı ile ödenmeye başlayan kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları için her sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Mayıs - Haziran ayları arasında yeni zam oranları açıklanmaktadır.



Ancak 2020 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı rakamları için açıklanması beklenen zam oranı ne yazık ki aradan 3 ay geçmesine rağmen bir türlü ilan edilmedi. Kentsel dönüşüm kira yardımı alan vatandaşlar biran önce zam oranının açıklanmasını bekliyorlar.



KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ALAN VATANDAŞLAR ZAM MAĞDURU OLDU!



Konu hakkında sosyal medya platformları üzerinden gündem yaratmaya çalışarak mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar kendilerinin kira sözleşmelerini yenilediklerini ve ev sahipleri tarafından kiralarına zam yapıldığını belirten vatandaşlar yeni oranların açıklanmasını bekliyorlar.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden halen eski oranların yer aldığı liste yer alırken vatandaşlara kira ödemesi 2019 yılı listesi üzerinden yapılıyor.





KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NEDİR?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından evi kentsel dönüşüm projeleri kapsamında yıkılan kişilere yeni evlerini teslim alana kadar düzenli olarak 18 ay boyunca ödenen kira desteğidir.



Bu desteğin amacı kentsel dönüşümde mağduriyeti sona erdirerek vatandaşların evini yenileme konusunda olan isteğini arttırmak, kentsel dönüşüm projelerinin önünü açarak sorunlu yapı stokunun biran önce yenilenmesini sağlamaktır.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri