Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar, Arttı Mı, 2022 Zammı Belli Oldu Mu, Ne Zaman Açıklanacak?

Ev kiraları cep yakmaya devam ederken kiralık ev fiyatları için yaşanan yükseliş gözleri kentsel dönüşüm kira yardımı için ödenen rakama çevirdi. 2022 kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL, zam geldi mi

Oturduğu evi kentsel dönüşüme vererek kiraya çıkan ev sahiplerine ve oturdukları ev kentsel dönüşüme giren kiracılara devlet kentsel dönüşüm kira yardımı adı altında düzenli ödeme yapmaktadır. Burada amaç devletin kira desteği vererek vatandaşın evini kentsel dönüşüme vermesini sağlamak ve olası bir deprem öncesi riskli binaları yıkarak sağlam binalar inşa ederek can ve mal güvenliği sağlamaktır.

Kentsel dönüşüm projelerine özel olarak devlet Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü üzerinden faiz desteği ve kira yardımı vermekte olup en çok talep gören yardımlardan biri de kira yardımı olarak öne çıkmaktadır. Peki, kira yardımı ne kadar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kira yardımı kaç TL, zam geldi mi?

2022 ZAMMI AÇIKLANDI MI, KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMINA ZAM GELDİ Mİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından her sene yeniden değerleme oranı üzerinden yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı için bu sene yine meraklı bekleyiş başladı. Bakanlık tarafından evini kentsel dönüşüme veren ev sahiplerine ve oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılara verilen yardım için hatırlanacağı üzere 2021 senesinde bir artışa gidilmemiş ve rakamlar sabit tutulmuştu.

Tüm Türkiye genelinde kiralık ev fiyatları rekor seviyelere çıkarken gözler 2022 yılında uygulanacak yeni rakamlara çevrildi. İstanbul'da ortalama konut kirası 6 bin 950 liraya fırlarken bakanlık tarafından bu rakam 1.150 TL olarak ödeniyor. Haziran ayında rakamların güncellenmesine bu nedenle kesin gözü ile bakılıyor.

Haber Kaynağı: Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri