Kentsel Dönüşüm Projesini Hızlandırmak İçin İstanbul Bağcılar Göztepe Mahallesi Riskli Alan İlan Edildi!

2 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul'un Bağcılar ilçe sınırları içerisinde yer alan Göztepe Mahallesi riskli alan ilan edildi.

2 Aralık 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul'un Bağcılar ilçe sınırları içerisinde yer alan Göztepe Mahallesi riskli alan ilan edildi. Alınan karar kapsamında riskli alan ilan edilen bölgede yer alan taşınmazların kamulaştırma işlemleri hızlanacak, riskli yapı tespit raporu zorunluluğu kaldırılacak ve kentsel dönüşüm kira yardımı süresi 48 ay olarak uygulanacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3249) kapsamında Göztepe Mahallesi sınırları içerisinde kalan bazı taşınmazlar riskli alan olarak belirlendi.



İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi Sınırları İçerisinde Bulunan Alanın Riskli Alan İlan Edilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 3249)





Karar Sayısı 3249



İstanbul ili, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2 inci ve ek 1 inci maddeleri gereğince karar verilmişti.



1 Aralık 2020



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan



Karar Metninin Tamamına PDF Formatında Ulaşmak İçin TIKLAYINIZ...



RİSKLİ ALAN NE DEMEK?



Yayımlanan karar kapsamında riskli alan ilan edilen bölgede yer alan taşınmazlar için riskli yapı raporu çıkarılması zorunluluğu ortadan kaldırılmış oldu. Yine bu bölgede yer alan taşınmazlar için devlet tarafından yapılan kentsel dönüşüm kira yardımı süresi de 18 ay yerine 48 ay olarak ödenmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı deprem, sel, toprak kayması gibi doğal afet riski bulunan bölgelerde kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırabilmek adına bu tip kararlar alabilmektedir.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri