Kentsel Dönüşüme Kredi Desteği! Düşük Faizli, Uzun Vadeli 200 Bin TL Kredi

Kentsel dönüşüm çalışmalarına önem veren Türkiye bu alanda yürütülen çalışmaları hızlandırmayı amaçlıyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına önem veren Türkiye bu alanda yürütülen çalışmaları hızlandırmayı amaçlıyor. Mevcut destekleri güncelleyecek olan Çevre Bakanlığı vatandaşlara daha yüksek limitle kredi verecek. Yeni dönem kentsel dönüşüm kredisine dair açıklama ise Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

Türkiye'nin deprem bölgesinde yer alması ve deprem riski bulunan şehirlerde milyonlarca yapının riskli olması kentsel dönüşüm çalışmalarının önemlini gözler önüne seriyor.



Çevre ve Şehirclik Bakanı Murat Kurum son açıklamasında kentsel dönüşüm rakamlarına dair verileri açıkladı. Türkiye'de 6 milyondan fazla konutunun dönüştürülmesi gerektiğini ifade eden Bakan Kurum, her yıl en az 300 bin konutun yenileneceğini hedeflediklerini açıkladı.



DEVLET DESTEKLİ KENTSEL DÖNÜŞÜM KREDİSİ



Kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması amacıyal 2021 yılı işçin yeni adımlar atılacak. Konuya ilişkin ilk açıklama yine Çevre Bakanı Kurum'dan geldi. Bakan Kurum son yapmış olduğu açıklamasnda kentsel dönüşüm için sağlanacak yeni kredi paketine ilişkin ilk bilgileri açıkladı.



Konuşmasında kentsel dönüşüm için daha çok enerji harcayacaklarını ifade eden Bakan Kurum “Kentsel dönüşüm projelerinde sosyal konut anlayışıyla; düşük faizle, belki TÜFE’ye endeksli uzun vadeli ödemeli, yerinde dönüşüm sağlayacağız." dedi.



Yeni dönem kentsel dönüşüm kredisinde kredi limiti 200 bin TL olarak uygulanacak. Bu kredi için halen mevcut olan kredi paketlerinde 125 bin TL'ye kredi sağlanıyordu. Bunun dışında Bakan Kurum söz konusukredinin düşük faiz ve uzun vadeli olacağını ilan etti.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri