KİPTAŞ Genel Müdürü'nden açıklama: 30 milyarla 1 milyon konut kamulaştırılsın!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, hükümetin sosyal konut için ayırdığı 30 milyar bütçe ile İstanbul'daki 1 milyon konutun kamulaştırılmasını önerdi. Kurt, ayrıca İstanbullular için konut müjdesi de verdi.

Türkiye'de konut fiyatları artarken ve bunun beraberinde barınma sorunu patlak vermişken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt konu hakkında açıklama yaptı. Geçtiğimiz haftalarda hükümetin yeni konut inşası için 30 milyar lira bütçe ayırdığına değinen Kurt, bu para ile yalnızca 10 bin konut yapılabileceğini söyleyerek yeni bir öneride bulundu.

'' 1 milyon konut kamulaştırılsın ''

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, 30 milyar lira ile yeni konut yapmak yerine, İstanbul'da boş durumdaki konutların alınıp satılmasının daha iyi bir fikir olacağını ve kentte 1 milyona yakın boş konut bulunduğunu söyledi. Bu binalardan 500 bininin sağlam olması halinde, riskli yapı stokunu 1 günde taşıma imkanının oluşacağını dile getirdi.

KİPTAŞ orta sınıf için konut üretecek

Ali Kurt, Türkiye'deki konutların metrekare maliyetinin 8 bin 500 lira olduğunu belirterek, 100 m2lik bir konutun arsa ve finansman hariç sadece inşaat bedelinin 850 bin TL olduğunu, diğer giderler de eklendiğinde fiyatın en az 2.5 milyon TL'yi bulduğunu söyledi.

Bu fiyatların alt gelir grubuna hitap etmediğini, 4 bin 250 lira asgari ücretin olduğu bir ülkede sosyal konut için boşuna enerji harcanmaması gerektiğini belirterek, KİPTAŞ'ın çok yakın bir süreçte orta gelir grubu için konut üretimine başlayacağını, bu konutların özellikle evi olmayanlara yönelik inşa edileceğini de sözlerine ekledi.

İBB meclisinin önceki projelerde yanında olduklarını fakat şu an karşılarında bulunduğunu ifade ederek, mevcut kaynakları verimli kullanarak 6 ay içerisinde Türkiye'nin konut açısından çok farklı yerlere getirilebileceğine dikkat çekti.

Küçük yatırımcıya uygun, yabancıya satışı yok! İşte bir anda değerlenen o il

Emlak Haberleri Haberleri