KİPTAŞ'tan Eyüpsultan Alibeyköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm! Kesinti ve Ödeme Oranları Açıklandı

KİPTAŞ İstanbul Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy mahallesinde devam eden kentsel dönüşüm projesine ilişkin bir bilgilendirme açıklamasında bulundu.

KİPTAŞ sosyal medya hesabı üzerinden son dönemlerde gündemde yer alan Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy mahallesi kentsel dönüşüm projesine dair açıklamalarda bulundu. KİPTAŞ tarafından projenin esaslarına yönelik yayımlanan basın açıklamasının detayları haberimizde.

KİPTAŞ'TAN KENTSEL DÖNÜŞÜM AÇIKLAMASI

KİPTAŞ tarafından bilgilendirme açıklamasında Mülkiyeti İBB iştiraki KİPTAŞ'a ait olan ve 2017 yılında riskli alan ilan edilen Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy mahallesi 487 ada 12 parsel'de süreç: 6306 sayılı Afet Riskli Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki kanunun 5. maddesi ve uygulama yönetmeliğinin 17. maddesi kapsamında tüm kurumların koordinasyonu ile yürütüldüğü ilan edildi.

Twitter'dan görsel şeklinde yayımlanan bilgilendirme açıklamasında alınan kararlar ilişkin bilgiler verildi. İşte KİPTAŞ tarafından "Eyüpsultan ilçesi Alibeyköy mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında bilgilendirme." şeklinde yayımlanan o açıklama;



KİPTAŞ basın açıklamasında, kurum mülkiyetinde yer alan taşınmazların üzerinde ki kullanıcıların tamamının, hak sahibi olarak kabul edileceği bildirildi. Bu kapsamda uzlaşma görüşmeleri için Uzlaşma Ofisi açıldığı hatırlatıldı. KİPTAŞ hak sahipleri ile görüşmeler gerçekleştirildiğini ve mimari projenin hazırlandığını, ruhsatın alındığını duyurdu.

Açıklamasında hak sahiplerinden yapılan kesintiler hakkında uygulanan düzenlemeleri açıklayan KİPTAŞ, 'Hak sahiplerinin mevcut kullanım alanı kat brütü kabul edilerek, %20 yenileme kesintisi uygulanmaktadır, dedi.

HAK SAHİPLERİNE SUNULAN OLANAKLAR

KİPTAŞ sosyal medyadan ilan ettiği bilgilendirme duyurusunda ayrıca hak sahiplerine sunulan olanaklar hakkında bilgi verdi. Bu çerçevede metrekarey göre hesaplanan ve metrekareye göre ödenen seçenekleri duyurdu. 1350 TL'den başlayan fiyatlarla ve 24 ay ödemesiz dönem 36 ay vadeli ödeme fırsatları sunulduğu açıklandı.

Emlak Haberleri Haberleri