Kira balonu patladı! Yabancılar fahiş kiraları ödemiyorlar!

Ukrayna operasyonundan sonra Antalya’da yabancılara Yüksek bedellerle kiralanan evlerde ödeme sorunu yaşanmaya başlandı. Bazı yabancı kiracıların kira ödemelerini yapmadan evlerden ayrıldıkları bildirildi.

Rusya ile Ukrayna savaşının başlaması ile Antalya göç alan bir şehir haline gelmişti. Emlak piyasası ise bunu lehine çevirmiş ve kira bedellerini fahiş seviyelere çıkarmıştılar. Çok yüksek kazanç elde ettiklerini düşünen ev sahiplerinin evdeki hesapları çarşıya uymadı. Yabancılar bu evleri kiraladıktan sonra 10 kat fazla kira ödediklerini kısa bir süre içerisinde anladılar. Bunun üzerine de kira borçlarını ödememeye başladılar. Bazı yabancı kiracılar ise ev sahiplerinden indirim talep ettiler.

ANTALYA'DA KİRA BALONU PATLADI!

Ev sahipleri asıl şoku ise kira borçlarını ödemeden kaçan kiracılardan dolayı yaşadılar. Fahiş bedelle kiraya verdiği evlerinden rekor kazanç elde edeceklerini düşünen ev sahipleri kiracıların haber vermeden kaçmaları ile zarar ettiler. Mahkeme yolunu tutan ev sahipleri şimdi alacaklarını bu yolla tahsil etmeye çalışacaklar.

Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar konuya dair bir değerlendirme yaparak, “Fiyatların arma nedeni arz ve taleptir. Antalya’da artık konut yapacak alanlar daraldı. Rusya – Ukrayna savaşından sonra oradaki insanların bir kısmı gelip Antalya’ya yerleştiler. Durumu iyi olanlar ise ev satın almayı tercih ettiler. Onlar aldıkları evleri kendi vatandaşlarına kiraya verdiler. Bunu gören Türk vatandaşları da o 30 Bin TL alırken ben niye 2 Bin TL kira alayım diyerek fiyatları yukarıya çektiler.” dedi.

O dönem ev sahiplerini uyardıklarını söyleyen İsmail Çağlar, “Biz ev sahiplerine yanlış yaptıklarını ve fiyatların bu kadar yüksek olamayacağını söyledik. Ancak 5-6 ay sonra fiyatları düşürmeye başladılar. Olması gereken fiyatlara geldi ve balon da patladı. Şu anda bu konuda sayısız dava açılmış durumda. Yabancılar kiralarını ödemeden gitmişler, bazı yabancılar ev sahiplerinin kendilerini dolandırdıklarını söyleyerek kavga etmeye başlamışlar. Bizi dinlemiş olsalardı bu sorunlar yaşanmayacaktı.” ifadelerini kullandı.

Yaşanan sorunun içinden çıkılmaz bir hal aldığını belirten İsmail Çağlar, “İnsanlar savaş bölgesinden kaçıp buraya gelmişler ve fahiş fiyatla ev kiralamışlar. Sonra gerçek kira fiyatını öğreniyor. Gidip ev sahibine 6 ay kira ödediğini bunun 2 senelik kira olduğunu söyleyip ödeme yapmıyor. Aynı apartmanda bir daire 3 Bin TL’ye diğer daire ise 30 Bin TL’ye kiraya verildi. Yazıktır, günahtır.” şeklinde konuştu.

Emlak Haberleri Haberleri