Kira Borcu Olanlara Yapılandırma Müjdesi Geldi! Hangi Kira Borçları Borç Yapılandırması Kapsamında Olacak?

Mecliste yapılan görüşmeler sonrasında kabul edilerek yasalaşan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında kira borçlularına da yapılandırma müjdesi geldi.

Mecliste yapılan görüşmeler sonrasında kabul edilerek yasalaşan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında kira borçlularına da yapılandırma müjdesi geldi. Detaylar haberimizde...

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında bazı borçlar yapılandırma kapsamına alınmıştı. Bu borçlar arasında kira borçları da yer alıyor.



HANGİ KİRA BORÇLARI YAPILANDIRMA KAPSAMINA ALINDI?



Yapılan açıklama kapsamında meclisten geçen İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında özel idarelerin, belediyelerin ve belediyelerin sahip olduğu şirketlerin, yüzde 50’sinden fazlasına sahip olduğu şirketlerin irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan kira alacakları ve hasılat payları, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve mazbut vakıfların kira alacakları, kalkınma ajanslarının özel idareler, belediyeler ve sanayi odalarından olan alacakları, Türk Standartları Enstitüsü’nün sundukları hizmet nedeniyle doğan alacaklar ve kira borçları yapılandırma kapsamına dahil edildi.



Ancak korona virüs salgını döneminde mücbir sebep kapsamına giren ve ertelenen borçlar yapılandırma kapsamına alınmadı.



YAPILANDIRILAN KİRA BORÇLARI 18 AY TAKSİTLE ÖDENECEK?



31 Ağustos 2020 tarihine kadar olan kira borçları yapılandırma kapsamına girecek, Ödemeler 2021 yılında başlayacak. 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılan başvurular sonrasında 18 ay taksitle borçlarını ödeyebilecekler.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri