Kira fiyatları semte göre mi belirlenecek? Bakanlığa teklif sunuldu

Kira fiyatlarındaki yükseliş sektör temsilcilerini harekete geçirdi. Kira fiyatlarının semtlere göre belirlenmesine ilişkin Bakanlığa teklif sunuldu.

Tüm Türkiye'de rekor seviyelere yükselen kira artışları büyükşehirler ve tatil bölgelerinde etkisini en ağır şekilde gösteriyor. Artışlar ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getirirken aynı zamanda kira davaları da patlak verdi. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, kiralarda semtlere göre rayiç fiyatların belirlenmesi ve usulsüzlük yapanlara yaptırım uygulanması için Ticaret Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'na rapor sunduklarını belirtti.

Kira fiyatları semte göre mi belirlenecek?

Türkiye'de mülteci, sığınmacı ve de turist akınının yaşanması nedeniyle emlak sektöründe fahiş fiyat uygulaması ortaya çıktı. İstanbul ve Ankara gibi şehirlerin yanı sıra tatil bölgesi olan Antalya'da da yerli halkın barınma sorunu baş göstermeye başladı. Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, barınma sorununa ilişkin en hızlı şekilde önlem alınması gerektiğini, devlet kurumlarının geçici bir süre olsa bile fiyat belirlemesi yapmasının şart olduğunu söyledi.

Konuya ilişkin taleplerini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi, bakanlıklar ve ilgili kurumlara ilettiklerini belirten Gündüz, konut satışlarında rayiç bedelin dikkate alınıyor ve kira gelirlerine göre gelir vergisi alınıyorsa tamamen aynı şekilde kira belirlemelerine de bir standart getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Devletin kira fiyatlarına semtlere göre bir sınırlama getirmesinin gerekli olduğunu ifade eden Gündüz, örneğin Muratpaşa'da evini kiraya verebileceğin en fazla fiyat bu ya da Konyaaltı'ndaki evini bu fiyatın üzerinde kiraya veremezsin gibi sınırlamaların mutlaka olmasını talep ettiklerini ve konuya ilişkin ilgili yerlere rapor sunduklarını dile getirdi.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri