Kira fiyatlarına ilişkin düzenleme nasıl olacak? AK Parti'den yeni açıklama var

AK Parti'den Hamza Dağ konutlarda kira düzenlemesinin nasıl olacağına ilişkin açıklamalarda bulundu. Dağ 4 bakanlığın çalıştığını ve detayların açıklanacağını ifade etti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK televizyonuna çıktı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Hamza Dağ daha sonra ekonomi başlıkları ile siyasi konular hakkında değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında emlak sektörünü yakından ilgilendiren kira düzenlemesi hakkında da bilgi veren AK Partili isim çalışmaların ne aşamada olduğu açıkladı.

AK PARTİ'DEN KİRA FİYATLARI AÇIKLAMASI

Hamza Dağ geçtiğimiz günlede Çevre Bakanı Murat Kurum başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya değindi. Burada ilgili bakanlıkların bir çalışma gerçekleştirdiğini ve kira fiyatlarının artışına dair bir düzenleme hazırlığı içinde olduklarını hatırlattı. Düzenlemenin nasıl olacağı, ne zaman çıkacağı hakkında konuşan Hamza Dağ çalışmaların devam ettiğini kısa sürede açıklanacağını belirtti.

Konuşmasının devamında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ "Ev fiyatlarındaki artış ve kira fiyatlarındaki artış gündemimize geldi. 4 bakanlığımız bu konuda çalışma yaptılar. Çalışmayı da bir noktaya getirmeye çalışıyorlar. Önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak. Nasıl bir çözüm üretilecek bakanlarımız yaptıkları çalışmayı kamuoyu ile paylaşacak." ifadelerini kullandı.

KİRA FİYAT DÜZENLEMESİ NE İÇERİYOR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son açıklamasında üzerinde çalışılan düzenleme hakkında konuştu. Kira artış oranlarının enflasyon oranlarının üzerinde olamayacağını vurgulayan Bakan Kurum hem ev sahiplerini hemde kiracıları mağdur etmeyecek bir çalışma olduğunu söyledi. Düzenlemenin ne zaman çıkacağı hakkında ise Bakan Kurum 10 günlük süreyi işaret etti. Düzenleme temel olarak kira artış oranlarının nasıl belirleneceğini içeriyor.

Emlak Haberleri Haberleri