Kira fiyatlarının artacağı tarih açıklandı!

Kira fiyatları özellikle son 2 yıldır ülkemizin en önemli gündem konuları arasında bulunuyor. Pandemi dönemi ile birlikte hızlı bir şekilde artış göstermeye başlayan kira fiyatları yüzde 25 zam sınırının kaldırılması ile birlikte yeniden ivme kazanacak.

Aktarılan son habere göre kira fiyatlarının yeniden artış göstereceği tarih resmen belli oldu. Memurlardaki atamaların gerçekleşmesinin yanı sıra üniversitelerin açılacak olması ve düğün sezonunun devam etmesi kira fiyatlarını yeniden ateşleyecek.

KİRALARDA YÜZDE 20 – 30 CİVARINDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Konuya ilişkin İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, yaptığı açıklamasında kira fiyatlarının ekim ayına kadar yeniden artış gösterebileceğini ifade etti. Ortalama olarak kiralarda yüzde 20 – 30 civarında bir artış bekleniyor.

Yüzde 25 zam sınırı 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren uygulamadan kaldırıldı. Uzmanlar bu durumda kira fiyatlarında artış beklediklerini her fırsatta dile getirirken, yeni bir artış dalgasının da kapıda olacağı ifade edildi. Vatandaşlar hızla artan enflasyon karşısında geçimlerini zor sağlamaya devam ederken, şimdi de yine kira zammıyla karşılaşacak.

KİRALAR YARIŞACAK

Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, yapmış olduğu açıklamasında ekim ayına kadar İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde kira fiyatlarının artabileceğini belirtti. Bu durumun en temel sebebinin konut arzının azalması olarak gözüküyor. Talebin de artması ile birlikte kira fiyatları resmen yarış halini alacak!

BULMAK DA ÖDEMEK DE ZOR

Diğer yandan düğün sezonunun etkisi ile birlikte taşınmalar ve tayin durumlarının da yaşanabileceğini ifade eden Akdoğan, üniversitelerin açılması ile birlikte öğrencilerin kiralık daire arayışının da artacağını belirtti. Büyükşehirlerde hem kiralık daire bulmanın hem de ödemenin zorlaştığını ifade eden Başkan Akdoğan, çözüm için konut sayısında artışa gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Barınma krizinin daha fazla büyümeden yetkililerin atılması gereken adımları atması gerektiğini ifade eden Akdoğan, evi olmayan kişiler için özel konut kredisi imkanı sunulabileceğini de söyledi.

Emlak Haberleri Haberleri