Kira Gelir Vergisi 2. Taksit Ödeme Tarihi 2018

2017 yılında mülkiyeti altında olan evini ya da dükkanını kiraya veren kişiler için kira gelir vergisi ödemesi 2 eşit taksit halinde yapılmaktadır.

2017 yılında mülkiyeti altında olan evini ya da dükkanını kiraya veren kişiler için kira gelir vergisi ödemesi 2 eşit taksit halinde yapılmaktadır.

Kimler Kira Gelir Beyannamesi Vermez?



Kira geliri elde eden kişiler için kira gelir beyannamesi vererek tahakkuk eden vergiyi ödemekle yükümlü tutulmaktadır. Ancak tüm diğer vergi türlerinde olduğu gibi kira geliri vergisi içinde belirli istisnalar uygulanmaktadır.



Konut kirası geliri elde eden kişiler için 2017 yılında elde ettikleri kira geliri toplamı 3 bin 900 lira, işyeri kira geliri elde eden kişiler için ise 30 bin lira olarak uygulanmaktadır. Yani işyeri kira geliri istisnası 2018 yılında belirlenen rakam olan 30 bin liranın altında kira geliri elde eden işyeri sahipleri kira gelir beyannamesi vermekle yükümlü değildir. Yine konut kira geliri istisnası olarak belirlenen yıllık 3 bin 900 lira sınırını aşmayan ev sahipleri de beyanname vermekle yükümlü tutulmamaktadır.



Kira Gelir Vergisi 2. Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman?



Hatırlanacağı üzere kira gelir vergisi için ilk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapılmaya başlanmış, 1 Mart 2018 itibari ile başlayan ödemeler 31 Mart 2018 tarihinde sona ermişti. Ödemesini isteyen kişiler Mart ayı içerisinde tek seferde yapmış, isteyen kişiler ise iki eşit taksit halinde ödeme imkanından yararlanmıştı.



Kira gelir vergisi taksitli ödeme seçeneğinden yararlanan kişiler için gelir vergisi 2.taksit 2018 ödemeleri 1 Temmuz 2018 itibari ile başlayacak ve 31 Temmuz 2018 tarihi itibari ile sona erecek. Yani 2018 gelir vergisi 2. taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirilecek.



Değer Artış Kazancı Nedir?



Değer artış kazancı vergisi satın aldığı konutu 5 yıllık süre dolmadan satarak bu satıştan kazanç elde eden kişilerin ödemekle yükümlü olduğu vergi türüdür. Değer artış kazancı istisnası 2018 yılında 11 bin lira olarak belirlenirken bu tutarın üzerinde kazanç elde eden kişiler değer artış kazancı vergisi ödemekle yükümlüdür.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri