Kira Geliri Olanlar İçin Gelir Vergisi Son Ödeme Tarihi Ne Zaman Sona Erecek?

2019 yılında kira geliri elde eden kişiler için 2020 yılına ilişkin kira gelir vergisi ödemeleri için korana virüs salgını nedeni ile yeni düzenlemelere gidilmişti.

2019 yılında kira geliri elde eden kişiler için 2020 yılına ilişkin kira gelir vergisi ödemeleri için korana virüs salgını nedeni ile yeni düzenlemelere gidilmişti. Peki, kira gelir vergisi için son ödeme tarihi ne zaman dolacak, gelir vergisi ödemesi kredi kartı ile nasıl yapılır, kredi kartına taksitle ödeme imkanı sunan bankalar hangileri? Detaylar haberimizde...

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan duyuru ile korana virüs nedeni ile 31 Mart 2020 tarihinde sona eren kira gelir vergisi için süre uzatım kararı aldıklarnı duyurmuştu.



KİRA GELİR VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN DOLACAK?



Sosyal medya hesabı üzerinden duyuruda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "31 Mart 2020 tarihine kadar verilmesi gereken yıllık gelir vergisi beyannamelerinin verilme ve ödeme süreleri 30 Nisan 2020 gün sonuna kadar uzatılmıştır.



Kamuoyuna saygı ile duyurulur" açıklaması ile son ödeme tarihini uzattıklarını açıklamıştı.





Bu resmi açıklamanın ardından 2019 yılında sahip olduğu taşınmazı kiraya vererek kira geliri elde eden kişiler için 2020 yılında beyanname verme ve gelir vergisi ödeme takvimi uzatıldı.



2019 senesinde en az 6 bin 600 liralık konut kira geliri ödeyen kişiler kira gelir vergisi ödemekle yükümlü olacaklar. Bu tutarın üzerinde kira geliri elde eden kişiler bu tutarı toplam kira geliri rakamından düşülerek kalan tutar için vergi ödeyecek.



KREDİ KARTNA TAKSİTLE GELİR VERGİSİ ÖDEME İMKANI SUNAN BANKALAR HANGİLERİ?



Denizbank kira gelir vergisi için kredi kartına taksitle ödeme imkanı sunan bankalar arasında yer alırken banka müşterilerine 3 taksit imkanı sunuyor.



Ücretsiz faizsiz kredi kartına 3 taksit imkanı sunan Denizbank söz konusu fırsatı gib gov tr internet sitesi üzerinden yapılan ödemelerde geçerli olacak.





Denizbank'ın yanı sıra, Halkbank Paraf Card ile 3 taksit,



Garanti Bankası Bonus Card 2 Taksit,



Yapı Kredi Bankası World Card 2 taksit,



QNB Finansbank Card Finans 3 taksit,



Albarak Türk Katılım Bankası 2 Taksit ile kira gelir vergisi ödeme imkanı sunuyor.



Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri