Kira Geliri Vergisi İçin Evden Çıkmadan İnternetten Nasıl Beyanname Verilecek?

Koranavirüs nedeni ile pek çok vergi için hem beyanname verme tarihi hem de son ödeme tarihi uzatılmıştı.

Koranavirüs nedeni ile pek çok vergi için hem beyanname verme tarihi hem de son ödeme tarihi uzatılmıştı. Bunlardan biri de Kira Gelir Vergisi için yapılan değişiklikler olarak öne çıktı. Evden çıkmadan gelir vergisi beyanı kolaylığı sağlandı. Peki, kira gelir vergisi elde edenler için son beyanname verme tarihi ve ödeme tarihi ne zaman dolacak?

Kira geliri vergisi için beyanname süreci devam ediyor.



Gelir İdaresi Başkanlığı koranavirüs salgını nedeni ile kira gelir vergisi için beyanname sürecinde vatandaşlara kolaylık sağlanmıştı.



KİRA GELİR VERGİSİ BEYANNAME VERME TARİHİ NE ZAMAN DOLACAK, SON BEYAN TARİHİ NEDİR?



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama ile koronavirüs salgını nedeni ile vergiler için beyan tarihlerinin uzatıldığı duyurulmuştu.



Yapılan açıklama ile kira gelir vergisi son beyan tarihi de Nisan ayı sonuna uzatılmıştı.



65 YAŞ ÜSTÜ KİŞİLER İÇİN KİRA GELİR VERGİSİ BEYANNAME VE SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN DOLACAK?



Yapılan ikinci açıklama ile de koranavirüs salgını mücbir sebep ilan edilmiş ve 65 yaş üstü kişiler ile kronik hastalığı olan kişiler için sokağa çıkma yasağı getirilmişti.



Bu kişiler için ise kira gelir vergisi son beyan ve ödeme tarihi de sokağa çıkma yasağının sona ereceği tarihe ertelenmişti.



KİRA GELİRİ EVDE BEYAN ŞARTLARI VE İNTERNETTEN KİRA GELİR VERGİSİ BEYANNAME VERME ŞARTLARI



60 yaş üzeri olan kişiler için kira geliri bulunması durumunda Maliye Bakanlığı evde beyanname verme kolaylığı sağlanıyor. Engelli olan kişiler, hastalığı nedeni ile vergi dairesine gidemeyen ve kira geliri elde eden kişiler için Maliye Bakanlığı 444 0 189 numarası üzerinden randevu oluşturarak evde beyanname verme kolaylığı sunuluyor.



Koranavirüs nedeni ile konut kredi geliri beyanı vermek isteyen kişiler için de GİB internet sitesi üzerinden hazır beyan sistemi ile online kira gelir vergisi beyannamesi verilebiliyor.



Sisteme giriş yaptıktan sonra kimlik numarası ve ardından da güvenlik bilgilerini dolduran kişiler ekranın sol bölümünde yer alan beyanname doldur linkini tıklayarak kira gelir vergisi evden çıkmadan internetten veriliyor.





Emlak365.com


Emlak Haberleri Haberleri