Kira Müjdesinde Kapsam Genişliyor! Elektrik, Su, Doğalgaz Faturaları da Dosyada

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu kira düzenlemesine dair ilk detaylar belli oldu. Söz konusu düzenlemede işverenler için kira düzenlemesinin yanında elektrik, su ve doğalgaz faturalarının da masada olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapmış olduğu kira düzenlemesine dair ilk detaylar belli oldu. Söz konusu düzenlemede işverenler için kira düzenlemesinin yanında elektrik, su ve doğalgaz faturalarının da masada olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca esnafın yüzünü güldürecek açıklamalarda bulunmuş ve bazı düzenlemeler olacağı mesajını vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kira ödemelerine ilişkin ilan ettiği düzenleme detaylarına ilişkin ise yeni bilgiler elde edildi. CNN TÜRK editörü Kıvanç El, canlı yayında yaptığı açıklamada hem kira düzenlemesine ilişkin detayları hemde dosyada olması beklenen diğer düzenlemeleri açıkladı.

ÖDENEMEYEN KİRA VE FATURALAR İÇİN HİBE DESTEK VE KREDİ SEÇENEKLERİ MASADA

Cumhurbaşkanı Erdoğan haftasonunda yapmış olduğu konuşmasında kira ödemelerine dair bir düzenleme yapılacağını duyurmuştu. Konuşmasında "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından ise konuya ilişkin ilk detaylar belli oldu. CNN TÜRK editörü Kıvanç El düzenlemeye ilişkin detayları canlı yayında açıkladı.

Kıvanç El söz konusu düzenlemenin hafta başında gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısında ele alınacağını ve daha sonra basın toplantısında detayların ilan edileceğini aktardı. El esnaf temsilcilerinin taleplerinin kira ödemeleri ve faturalar olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ilettiklerini ifade ettiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

"Esnafın sadece kira giderleri değil faturaları ile ilgili de destek verilmesi gündemde. Bir kısmının hibe olabileceği bir kısmının kredi şeklinde verilebileceği değerlendiriliyor. Bu konuda bakanlığın çalışmaları var. Burada esnafın yaşadığı gelir kaybına göre desteklerin de verilebileceği ifade ediliyor. Pandemi bitene kadar bu desteklerin verilmesi planlanıyor. Tabi esnafların kira sözleşmelerindeki ücretlerinin bir kısmı hibe edilebilir, bir kısmı uzun vadeli krediler ve faizsiz desteklerle kredilerle sağlanabilir. Bunlar masada olan başlıklar."

KAMUDA KİRACI OLAN ESNAFLAR

Kıvanç El konuşmasında ayrıca kurum kurumlarında kiracı olan esnafların olduğunu ifade etti. Bu konuya ilişkin de düzenlemeler olabileceğini ifade eden El taleplerin daha sonra ödeme yada kiraların hibe edilmesi gibi çözüm önerilerinin dosyada olduğunu aktardı. Söz konusu düzenleme detaylar ise Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilecek.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri