Kira Sözleşmesi Hangi Durumlarda Geçersiz Olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yapılan kira sözleşmesinin hangi durumlarda geçersiz olabileceği merak ediliyor? Kira sözleşmesi nasıl geçersiz olur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kiracılık hukukunu başlatan kira sözleşmesi her iki tarafa da çeşitli güvenceler sağlamaktadır. Kira sözleşmesine dayanarak ev sahipleri ile kiracılar bazı haklar elde edebilmektedirler. Ancak bu haklar için geçerli bir kira sözleşmesi bulunmalıdır. Bazı durumlarda yapılan kira sözleşmeleri geçerli olamamaktadır. Peki kira sözleşmeleri nasıl geçersiz olur?

KİRA SÖZLEŞMESİNDE İMZA DETAYINA DİKKAT

Kira sözleşmesinin geçerli olabilmesi için taraflarca imzalanmış olması gerekiyor. Bu sözleşme genellikle noter huzurunda yapılmadığı için resmiyetine dair bazı ispatlar gerekebiliyor. Öncelikle kira sözleşmesinin tarafı kiracı ile ev sahibidir. Dolayısıyla sözleşmede imzası bulunması gerekenler bu kişilerdir. Ev sahibinin bir tanıdığı, ailesinin bir üyesi veya üçüncü bir kişi tarfaından imzalanan kira sözleşmesinin herhangi bir hukuki geçerliliği bulunmaktadır. Kiracılar kira sözleşmesini ev sahibinin dışında birisinin imzasıyla yaparlarsa o kira sözleşmesinin geçerliliği bulunmaz.

VEKALET VERİLMİŞSE UYGULAMA DEĞİŞİR!

Ev sahibi bir emlakçıya veya bir başka kişiye evini kiralaması için vekalet vermişse kira sözleşmesi ev sahibinin dışında vekalet verdiği kişinin imzasıyla da yapılabilir. ANcak burada dikkat edilmesi gereken bir husus vardır. Kira sözleşmesini ev sahibinin dışında vekalet verdiği bir kişiyle yapan kiracılar o vekaletnamenin bir örneğini almalıdırlar. Bunu ileride yaşanabilecek sorunlarda bir belge olarak kullanabilirler. Aksi durumda ev sahibi vekalet vermedim diyerek kira sözleşmesinin geçersiz olduğunu belirtebilir.

KİRA SÖZLEŞMESİNİ EV SAHİBİ İLE YAPIN

Bir kira sözleşmesinin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için kiracılar ile ev sahipleri arasında yapılması gerekir. Kiracılar araya kimseyi sokmazlarsa herhangi bir mağduriyet de yaşamazlar. Bundan dolayı direkt olarak ev sahibi ile iletişime geçilmelidir.

Emlak Haberleri Haberleri