Kira Sözleşmesi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir 2021?

Kira sözleşmesi nedir? Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmelidir? gibi sorrularınıza cevap bulmak için haberimizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Kira sözleşmesi yaparken nelere dikkat edilmeli? Hakkında istediğiniz bilgileri bu makaleyi inceleyerek bulabilirsiniz.

Kira Sözleşmesi Nedir?

Kira sözleşmesi nedir? Kira sözleşmesi, kira verenin ile ondan yararlanması ve kiracıya düzgün bir şekilde bırakmayı ve kiracının da bedelini kabul ettiği sözleşmedir. Kısacası ev sahibinin belli zamanda kullanması için yaptığı sözlemedir.

Kira Sözleşmesinin Standartları

Kira sözleşmenin bazı standartları bulunmaktadır. Kiracının mülk ile teslim ettiği alandır. Demirbaşlar, özel ya da genel koşullar olmak üzere 3 kısımdan oluşmaktadır. Kira sözleşmesi ev sahibi veya kiracı arasında olur. İnternette pek çok sözleşme çeşitleri yer almaktadır. Kiracı arasında normalde bir yıl olarak süre belirlenir. Aralarında süre değişikliği de bulabilir. En önemli konu ise aralarında anlaşmazlıkların olmaması ve kurallara uyulmasıdır.

Kira Sözleşmesi Hazırlanırken Uyulması Gereken Noktalar

Kira sözleşmesi hazırlanırken uyulması gerekenler asıl önemli noktalar vardır. Kiraya verilecek evin cinsi ile adresi eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Ayrıca ev sahibi ile kiracının özel bilgileri hatasız bir şekilde sözleşme de yazılmalıdır. Faturaların kiracıya geçirilmesi gibi bilgileri mutlaka düzgün bir şekilde doldurulmalıdır.

1.Sözleşmede Islak İmzalar Yer Almalı

Kira sözleşmesinde ıslak imza iki taraf arasında mutlaka olmalıdır. Bazı olaylarda ev sahibi ve kiracı vekaletname ile imza yetkisi başkası verebilmektedir. Eğer bu gibi bir durumla karşılaşırsanız kesinlikle noter onaylı olmasına dikkat etmelisiniz. Kira sözleşmesinde kişilerin hangi zamanda evde bulunacağı ve hangi aylarda ne kadar ödeme yapacağını kesinlikle açık ve anlaşılır bir şekilde ifade edilip yer almalıdır. Bir diğer önemli konu ise kiracı ve ev sahibi arasında oluşan sözleşmenin ödeme tutarı rakamla ve hatasız olacak şekilde yazıp belirtilmelidir. En son ıslak imza atılarak sözleşmeyi tamamlamalıdır.

2.Noter Huzurunda İmzalanmalıdır

Kira sözleşmesi yalnızca ev sahibi ile kiracı arasında iyice düzenlenip noter tarafında imzalanmalıdır. Bu sözleşmede sizlerden ek protokol isteyebilir. Bu gibi durumda yeniden sözleşme hazırlanabilir. Noter imzadan sonra iki tarafa da bir kopyasını vermelidir. Bu kopyaları her iki taraf mutlaka saklamalıdır. Saklamak sizlerin yararına olacaktır.

Emlak365.com

Emlak Haberleri Haberleri