Kira Sözleşmesi Zam Oyunu: Ev Sahiplerinden Kiracılarına Çifte Kontrat!

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile kira sözleşmesine yüzde 25 yasal zam sınırı uygulamasına başlandı. Söz konusu uygulamanın çifte kira sözleşmesi uygulamalarına neden olacağı belirtiliyor.

Konut fiyatlarında yaşanan rekor yükselişin etkisi ile ev kiralarında da zam yağmuru yaşanmış, büyük şehirlerde kiralık ev fiyatları asgari ücreti sollamıştı. Yaşanan yükselişin etkisi ile vatandaş mağdur olurken konu hakkında hükümet tarafından yapılacak düzenleme merak konusu olmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan 3'lü ortak toplantıdan kiralara yeni düzenleme kararı çıkmıştı. Alınan karar doğrultusunda halihazırda devam eden kira sözleşmelerine yıllık zam oranı yüzde 25 olarak belirlenmişti.

KİRA SÖZLEŞMELERİNDE EV SAHİPLERİNİN YENİ ZAM OYUNU!

Kira sözleşmelerinde yasal zam sınırı yüzde 25 olarak belirlenirken ilgili kanuni düzenlemenin Resmi Gazete ile yayımlanmasının ardından kiralarda yeni dönem resmen başlamıştı. Ancak söz konusu zam oranının yıllık enflasyon rakamının nerede ise üçte biri kadar olması ev sahiplerini kızdırdı.

Geçimini aldığı kira ile sağlayan ev sahipleri yapılacak zamma itiraz ederken yeni düzenlemenin duyurulması ile kiralık ev fiyatlarında yaşanan artış dikkat çekti. Ev sahiplerinin kiracılarını çeşitli bahaneler ile evden çıkarmak isteyeceği yönünde uyarıda bulunan Sözcü Gazetesi yazarı Erdoğan Süzer “Çıkmak istemeyen kiracı ev sahibiyle çifte kontrat yapıp enflasyona uyumlu zammı kabul eder. Çifte kontratla vergi kaybı yaşanır. 5 yıllık kiracılara tahliye davaları yağar. Yağmaya da başladı. Tuzu kuru ev sahipleri evini kiralamaz, boş bekletir" uyarısında bulundu. Söz konusu düzenlemenin hem ev sahipleri hem de kiracıları zor durumda bırakabileceği belirtiliyor.

SON DAKİKA: Kiralarla İlgili Düzenleme Resmi Gazete'de Yayımlandı, Resmi Kira Artışı Zam Oranı Yüzde 25 Oldu!

Haziran Ayında Yenilenecek Kira Sözleşmelerinde Yüzde Kaç Kira Zammı Uygulanacak?

Esnaftan Hükümete Çağrı: Yüzde 25 Zam Sınırı İşyeri Kiraları İçinde Uygulansın!

Emlak Haberleri Haberleri