Kiracı cam balkon yaptırıp kiradan düşebilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında anlaşmazlığa neden olan olaylardan birisi de bazı masrafların kiradan düşülmek istenmesi oluyor. Peki bir kiracı eve cam balkon yaptırırsa bunun masrafını kiradan düşebilir mi?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında sayısız sorun yaşanabiliyor. Son dönemlerde bu sorunlar yüksek kira fiyatlarına bağlansa da mesele orada kalmıyor. Kiracılar kiralamış oldukları evlerde şartların daha iyi olması için bazı tadilatlar yaptırmak isteyebiliyorlar. Evin demirbaşları ile alakalı olan bu tadilatların masraflarının kiradan düşülmek istenmesi durumunda kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyorlar.

EV SAHİPLERİ HANGİ MASRAFLARI ÖDEMEK ZORUNDA!

Kanunen e3v sahiplerinin karşılamak zorunda oldukları tadilatlar belirli bir kural dahilinde tespit edilebilmektedir. Kiracı eğer evi kiralarken kira sözleşmesine bir ekleme yapmamışsa evi teslim aldığı haliyle kabul etmiş sayılır. Bunun sonucu olarak ise ev sahibinden herhangi bir ek tadilat talebinde bulunamaz. Ev sahipleri bu şekilde yapılan tadilatları demirbaş olsa bile ödemek zorunda değildir. 

Ev sahiplerinin masrafını ödeyecekleri tadilatlar bellidir. Eğer kiracının kusuru olmadan evin mevcut durumunda tadilat gerektiren bir hal meydana gelmişse bu tadilatlar ev sahibi tarafından yaptırılmak zorundadır. Mesela evin tesisatı bozulursa, kombi kiracı kusuru olmadan çalışmaz hale gelirse, alt kata su sızdırma olursa bunları ev sahipleri karşılamak zorundadırlar. Lakin kiracının keyfine göre yapacağı tadilatlar ev sahibine yüklenemez.

CAM BALKON YAPTIRILIRSA EV SAHİBİ MASRAF ÖDER Mİ?

Bir kiralık eve cam balkon yaptırmak evi daha iyi bir hale getirebilir. Hatta evin değerini de artırabilir. Ancak bu şekilde bir tadilatın ne aciliyeti vardır ne de zorunluluğu. Dolayısıyla bu tadilattan ev sahibinin herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır. Kiracı ev sahibine sormadan cam balkon yaptırırsa bunun masrafını kiradan düşemez. Ancak evden ayrılırken cam balkonu söküp evi eski haline uygun bir şekilde teslim edebilir. Ev sahibinin bu durumda da herhangi bir itirazı olamaz.

Emlak Haberleri Haberleri